hírlevél | 2022. 07. 14.



Kedves Olvasó!

Júliusi hírlevelünkben írunk az egyetemi és oktatási kapcsolatok újraépítésének fontosságáról, valamint kiderül, milyen mértékű a magyar építőipari termelés mélyrepülése. Megtudhatja, melyik logisztikai csarnok kapott először kiemelkedő zöld minősítést Magyarországon, és azt is, milyen nagyszerű karrierépítési lehetőséget kínálnak a mérnökhallgatóknak. A háború és a NATO-csatlakozás ráirányította a figyelmet a finn honvédelemre és polgári védelemre, ezért hírlevelünkben az ottani óvóhelyek rendszeréről is olvashat. Beszámolunk arról, hol alkalmazzák az újrahasznosított üvegből készült betont, valamint egy sikeres pályázatról, ami arra hivatott, hogy elplántálja a környezetvédelem és a hosszú távú, zöld gondolkodás fontosságát a fiatal generáció értékrendjében.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Egyetemi és oktatási kapcsolatok újraépítése

Szövetségeink, a CeMBeton (Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség) és a MABESZ (Magyar Betonelemgyártó Szövetség) külön-külön, de összevont erőkkel is elkötelezett hívei a hazai felsőoktatás támogatásának és az oktatásban történő aktív részvételnek.

  Kattintson ide a részletekért!



Mélyrepülésben a magyar építőipari termelés

Egymás után két hónapban is csökkent az építőipari termelés volumene, a koronavírus első hulláma óta nem volt ilyen. A csökkenő termelés mellett a KATA-szabályozás szigorításának kilátásba helyezése 40 százalékkal redukálta az új egyéni vállalkozók piacra lépését a szektorban.

  Kattintson ide a részletekért!



Egyedülálló eredményt ért el a CTP Hungary

A CTP Magyarország legújabb beruházása, a CTPark Vecsés kapta meg hazánkban és a közép-kelet-európai régióban is elsőként a nemzetközi zöld épületminősítés, a BREEAM legmagasabb „Outstanding” fokozatát. Ez az ipari létesítmény nemcsak megfelel a csúcstechnológia és a fenntarthatóság legszigorúbb követelményeinek, hanem példát is mutat a jövő prémium kategóriás ingatlanjainak.

  Kattintson ide a részletekért!



Elrajtolt a hazai építőiparban kuriózumnak számító LATEREX Junior Mérnök Program

A LATEREX által szervezett programnak köszönhetően a mérnökhallgatók lehetőséget kapnak karrierépítésre.

  Kattintson ide a részletekért!



Óvóhelyek Finnországban

A háború, valamint Finnország NATO-csatlakozási folyamata, ráirányította a figyelmet a finn honvédelemre és polgári védelemre. Ezek egyik fontos eleme az óvóhelyek rendszere a nagyobb és közepes méretű településeken.

  Kattintson ide a részletekért!



Betongyártás újrahasznosított üvegből

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) a fenntartható fejlődés elvét stratégiai szinten kezeli és környezetkímélő technológiákat alkalmaz. Éppen ezért – a G.M.I Mérnökiroda megbízásából – kiváló képességű, hőszigetelő betont gyártott a csepeli Alpiq erőmű területén található, 80.000 literes tartály aljára.

  Kattintson ide a részletekért!



Elültették a ballagó diákok a Lafarge pályázatán nyert emlékfákat

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. „Emlékfát a jövőnek” címmel meghirdetett idei videópályázatára minden eddiginél több pályamű érkezett. A ballagó osztályok diákjai a nyertes pályázatok elismeréseként facsemetéket ültettek iskolájuk udvarán.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2022. július 14.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton