hírlevél | 2022. 07. 14.




Egyetemi és oktatási kapcsolatok újraépítése

Szövetségeink, a CeMBeton (Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség) és a MABESZ (Magyar Betonelemgyártó Szövetség) külön-külön, de összevont erőkkel is elkötelezett hívei a hazai felsőoktatás támogatásának és az oktatásban történő aktív részvételnek.


Az oktatási tevékenységeinket azért is kezeljük kiemelt prioritással, hogy a lehető legnagyobb mértékben összecsiszoljuk az egyetemeken oktatott elméleti tananyagot és az iparág által elvárt szakmai, valamint gyakorlati tudásanyagot. A kettő nem helyettesíti, inkább kiegészíti egymást. Ennek előnyeit mindhárom fél – az egyetemek, az egyetemi hallgatók, valamint a „betonos” iparág – egyaránt élvezi.

A Covid-19 koronavírus-világjárvány és az azzal járó járványügyi korlátozások rendkívüli mértékben rányomta bélyegét oktatási tevékenységeinkre, valamint egyetemi kapcsolatainkra is.

A 2021/2022-es tanév tavaszi szemeszterében megtartott egyetemi szakmai napok kiváló alkalmat nyújtottak arra, hogy újraépítsük és megerősítsük a már meglévő egyetemi kapcsolatainkat, hovatovább azt minél nagyobb mértékben kiterjesszük a hallgatói szervezetek irányába is. Kiemelt szerepet szántunk a Minden építés alapja 2022 betonpályázatunk promotálására, amelyre idén is vártuk a hallgatói pályázatokat!

Jártunk a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán megrendezett Pallach Expón, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara által szervezett Szakmai Információs Napon és Győrben a Széchenyi István Egyetem Építészeti és Épületszerkezettani Tanszékén megrendezett „Épületszerkezeti megoldások 3.” Szakmai Nap és a XII. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron is. Végül pedig az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán megrendezett Szakmai Napon zártuk tavaszi látogatásaink sorát.

Forrás: Beton Újság

Fotó: CeMBeton

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. július 14.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton