hírlevél | 2022. 07. 14.




Elültették a ballagó diákok a Lafarge pályázatán nyert emlékfákat

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. „Emlékfát a jövőnek” címmel meghirdetett idei videópályázatára minden eddiginél több pályamű érkezett. A ballagó osztályok diákjai a nyertes pályázatok elismeréseként facsemetéket ültettek iskolájuk udvarán.


A LAFARGE ezzel a szimbolikus díjjal kívánja elplántálni a környezetvédelem és a hosszú távú, zöld gondolkodás fontosságát a fiatal generáció értékrendjében. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a tavalyi pályázat iránti érdeklődés sikerén felbuzdulva, idén immár 2. alkalommal hirdette meg az „Emlékfát a jövőnek”  elnevezésű videópályázatát a végzős általános iskolai osztályok számára.  A pályázat kapcsolódik a nemzetközi Föld napjához, de messze túl is mutat azon, hiszen célja – a LAFARGE fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban – a fiatal generáció környezetvédelemben betöltött szerepének erősítése és a hosszú távú, környezettudatos gondolkodás népszerűsítése.

„Azt a célt kívánjuk elérni, hogy a fiatal generáció tagjai figyeljenek környezetük megóvására, gondolkodjanak hosszú távon és tudatosan, a zöld szempontokat és a környezeti értékeket szem előtt tartva. Az emlékfák ültetése jelképesen szimbolizálja a zöld jövőt, amely a felnövekvő facsemeték és a ballagó diákok előtt is nyitva áll. Hiszen a honlap nincs megírva, a jövő velünk épül” – nyilatkozta Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a faültetés alkalmával.

Az idei pályázati kiírásra a zsűri olyan, legfeljebb három perces videókat várt, amelyekben az általános iskolások megfogalmazták, mit jelent és miért fontos számukra a környezetvédelem, mit tesznek, vagy tettek ennek érdekében az iskolán belül és azon kívül. A pályázatra a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának és Bükkösdi Kőbányájának vonzáskörzetében működő általános iskolák nyolcadik osztályai jelentkezhettek.

Az idei pályázaton a zsűri az alábbi osztályok pályaműveit díjazta:
1. helyezett: Királyegyházai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztálya,
2. helyezett: Szentlőrinci Általános Iskola Zsigmond Király Általános Iskola Tagintézménye 8/a osztálya
3. helyezett: holtversenyben a Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola 8/a és 8/b osztálya

„Örömmel tölt el, hogy az idei pályázatra kétszer annyi pályázat érkezett, mint tavaly. Köszönjük a pályázó osztályoknak, hogy elkészítették a kreatív és elgondolkodtató videókat és megosztották velünk a környezetvédelemmel kapcsolatos elképzeléseiket. Arra biztatjuk őket, hogy a jövőben is ebben a szellemiségben gondolkodjanak és cselekedjenek, hiszen a környezet védelme és megóvása lesz az egyik legnagyobb kihívás a jövő generációi számára” – tette hozzá a zsűri egyik tagja, Turbéki Judit, a LAFARGE kommunikációs vezetője. 

A nyertes osztályok diákjai a ballagást követően, a LAFARGE képviselőivel közösen egy-egy őshonos fát ültettek el az iskolájuk udvarán, emléket állítva ezzel az iskolájukban eltöltött 8 évnek. A fák „testvérfáit” a diákok a LAFARGE képviselőivel együtt szeptemberben ültetik el a Királyegyházi Cementgyár területén.

A nyertes pályaművek a LAFARGE Cement Magyarország Kft. hivatalos Youtube csatornáján tekinthetőek meg.

 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. július 14.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton