hírlevél | 2021. 05. 21.



Kedves Olvasó!

Májusi hírlevelünkben bemutatjuk új és korszerű – betonnépszerűsítő – honlapunkat. Olvashat egy építőipari konferenciáról, valamint szakértő beszél az új pécsi vásárcsarnok zsaluzásáról. Megtudhatja, hogyan hasznosíthatók a nagy tömegű ipari hulladékok, és, hogy miért fontos az ipari padlók diagnosztikája. Megismerkedhet egy szemet gyönyörködtető teraszház felújításával. Hírlevelünkből az is kiderül, melyik cég készül márkaváltásra 2021-ben.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Megújult a honlapunk!

A beton.hu munkacsoportja – amelyet a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) hozott létre elhatározta, hogy 2021-ben megújítja a beton népszerűsítés teljes online platformját.

  Kattintson ide a részletekért!



Építőipar 2021

2021-ben immáron harmadik alkalommal szervezi meg a Portfolio a hazai építőipar legfontosabb szakmai szereplői számára létrehozott exkluzív eseményét, az „Építőipar 2021” konferenciát.

  Kattintson ide a részletekért!



Speciális keretes állványzatról történik az új pécsi vásárcsarnok zsaluzása

A zsaluzási feladatok kihívásairól, és a folyamat során felmerülő nehézségek sikeres megoldásáról beszélgettünk Oláh Zoltánnal, a MEVA mérnökével. A szakember elsőként ismertette a vásárcsarnok méreteit, amelyek jól szemléltetik a megoldandó feladat nagyságát is.

  Kattintson ide a részletekért!



Nagy tömegű ipari hulladékok innovatív hasznosítási lehetősége hőszigetelő rendszerek fejlesztése érdekében

A Miskolci Egyetemen több hazai egyetemmel együttműködve a nemrég zárult „Fenntartható Nyersanyag-gazdálkodási Tematikus Hálózat – RING 2017” című projekt keretében olyan kutatási eredmények születtek, amelyek különböző hulladékáramok innovatív, szinergikus felhasználására irányultak. Egyik ilyen szegmense a nagy tömegű ipari és bányászati hulladékok, valamint melléktermékek (pl. az erőműi pernye, vörösiszap) hasznosítása volt. E másodnyersanyagok egyik hasznosítási lehetőségét képezte a projektben a geopolimer alapanyagként való felhasználásuk.

  Kattintson ide a részletekért!



Mit és hogyan tudhatunk meg utólag az ipari padlókról? - A teljeskörű diagnosztika folyamata

Az idei évben is – a vírushelyzet ellenére – is folytatódnak az ipari beruházások, melyek közül egyre többször van szükség arra, hogy meglévő csarnokok más funkciót, gyakran raktározási szerepet töltsenek be.

  Kattintson ide a részletekért!



Bewboc House: szemet gyönyörködtető látvány! Egy külvárosi teraszház Kuala Lumpurban, Malajziában

A ház egy fiatal család tulajdona, akik az átalakításkor minimális beavatkozást kértek. A terv egy sarokházhoz illő, újragondolt forma volt, illetve az életterek legegyszerűbb, még is formabontó módon való természetközelivé alakítása.

  Kattintson ide a részletekért!



A CRH felépítette a Danucem márkát

A CRH Észak Duna Régió, a CRH Csoport kelet-európai klaszterének tagja, hivatalosan megkezdte a márkaváltás folyamatát, mely során márkanevünket Danucem névre változtatjuk.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2021. május 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton