hírlevél | 2021. 05. 21.




Mit és hogyan tudhatunk meg utólag az ipari padlókról? - A teljeskörű diagnosztika folyamata

Az idei évben is – a vírushelyzet ellenére – is folytatódnak az ipari beruházások, melyek közül egyre többször van szükség arra, hogy meglévő csarnokok más funkciót, gyakran raktározási szerepet töltsenek be.


A feladat a mérnökök számára ebben az esetben az, hogy megtalálják, megtervezzék és végül megépítsék az optimális szerkezetű ipari padlót. Azaz, hogy létrehozzák az új funkciónak megfelelő leggazdaságosabb rétegrendet és betonlemezt, a legkisebb bontási munkával, és – lehetőség szerint – meghagyva az ott lévő régi ipari padlót.

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást, természetesen ismernünk kell az új használati célhoz tartozó terheléseket, de fel kell térképeznünk az ipari padló adottságait is. Sok esetben nem állnak rendelkezésre tervek, dokumentumok a meglévő épületről, a padlólemezről, de még ha vannak is, sokszor hiányosak és nem feltétlenül pontosak.

A témáról a teljes cikk az áprilisi Beton újságban olvasható.
Fotó: Csorba Gábor

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. május 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton