hírlevél | 2021. 05. 21.




Megújult a honlapunk!

A beton.hu munkacsoportja – amelyet a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) hozott létre elhatározta, hogy 2021-ben megújítja a beton népszerűsítés teljes online platformját.


A beton.hu munkacsoport célja, hogy megismertesse a szakmával, a jövő szakembereivel, a döntéshozókkal és a közvéleménnyel a betonban rejlő lehetőségeket, valamint kiadványokkal, szakmai anyagokkal támogassa a jelen és a jövő szakembereit. Ennek keretében évente új témában jelentetünk meg döntéshozói kiadványt, óvodáknak juttatjuk el Cembi és Mixi kalandjait a beton világában (mesekönyv és színező), támogatjuk a BETON szakmai lapot. Beton fesztivált szervezünk a szakma és a kreativitás világáról, valamint kiírjuk Beton pályázatunkat tervezőknek és egyetemi hallgatóknak. Működtetjük és tartalommal töltjük fel beton.hu honlapunkat és a kapcsolódó social media felületekeinket (Facebook, Instagram, YouTube).

A megújulás nemcsak az egységes online arculati megjelenésben valósult meg, hanem a platformjaink összekapcsolásával, átjárhatóságával is, emellett az oldal új tartalmakkal segíti a szakembereket és laikusokat eligazodni a beton világában.

A munkacsoport célul tűzte ki, hogy a több éve végzett beton népszerűsítő tevékenységet a szakembereknek szánt információkkal, anyagokkal tovább erősítsük és a széttagoltságot megszüntetve szervezzük újjá. Ennek keretében egyszerűsítettük, átláthatóbbá tettük a menüstruktúrát, kiegészítettük olyan tartalmakkal, mely a gyakorló szakemberek számára is hasznosak a mindennapi munkavégzés során.

A beton.hu oldal felépítése:

– A Magunkról menüpontban küldetésünk mellett általános információkat adunk a cementről, a betonról és a betonelemgyártásról, továbbá megfogalmaztuk azokat a főbb szempontokat, melyeknek következtében a beton az építőipar legnagyobb tömegben használt építőanyagává vált.
– A Rendezvények menüpontba kerültek a Beton pályázat és a Beton fesztivál, ahol az elmúlt évek eseményeinek beszámolói tekinthetők meg, illetve az aktuális fesztivál információk, új pályázat kiírása is itt található. Itt kapott helyet a „Hazai események” menüpont, melyben a szakmát érintő aktuális kiállítások, konferenciák, képzések mellett a szakmai kamarák (MÉK, MMK) és a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) képzési felületei is elérhetők. A „külföldi események” menüpont a szakmát érintő aktuális külföldi kiállítások, konferenciák gyűjtőhelye.
– A Tudásbázis-ban gyűjtöttük össze a szabadon letölthető szakmai kiadványainkat, valamint a YouTube csatornánkon található szakmai videóinkat. A „szabványok” a szakmát érintő, több évre visszatekintő szabványváltozásokról ad információt (megjelenések, visszavonások), valamint közvetlen linkkel elérhetők az MSZT, szakterületünkhöz tartozó műszaki bizottságai. A „szakcikkek”-be a betonújság azon szakmai cikkeit gyűjtöttük össze, amelyek saját eredményeken, kutatásokon alapulnak, de közvetlen linkkel átléphetünk a Beton újság honlapjának szerző-, és tárgy szerinti keresőfelületére is. Itt lehetőségünk van a lap indulásától, 1992-től az összes megjelent lapszámban keresni (2015-től cikkenként, előtte lapszámokként).
– Az Inspiráció menüpontban a beton szerelmesei 4 témakörbe csoportosítva (Építészet, Design, Művészet, Hálózatépítés) tájékozódhatnak a legújabb, legérdekesebb és leginnovatívabb beton megoldásokról.

A honlap megjelenésében is megújult, interaktív lett, a címoldalon élő csempék növelik a böngészési élményt. A jobb sávon kapcsolatot alakítottunk ki Facebook és Instagram profilunkkal, valamint YouTube csatornánkkal.

A honlaphoz kapcsolódva megújultak Facebook, Instagram fiókjaink és YouTube csatornánk is, amelyre 14 szakmai videóanyagot készítettünk és töltöttünk fel. Bízunk benne, hogy a megújult honlap és a social media elemek összekapcsolásával könnyen eligazodnak a tartalmakban a beton világa iránt érdeklődők, jöjjenek laikusként vagy szakemberként. 

Informálódjon, kövessen minket megújult online média felületeinken!

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. május 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton