hírlevél | 2021. 05. 21.




Bewboc House: szemet gyönyörködtető látvány! Egy külvárosi teraszház Kuala Lumpurban, Malajziában

A ház egy fiatal család tulajdona, akik az átalakításkor minimális beavatkozást kértek. A terv egy sarokházhoz illő, újragondolt forma volt, illetve az életterek legegyszerűbb, még is formabontó módon való természetközelivé alakítása.


Az új forma egyszerű, de merész; szembeállítva a trópusi külvárosi otthonok meglévő elegyével. A terveket tekintve a lakótereket a helyszín már meglévő falaival párhuzamosan alakították ki, a végeredmény pedig egyfajta  „törést” eredményezett az eredeti és az új terek között. Ez a háromszög alakú „törés” szellőző folyosóként működik, mindkét oldalt természetesen hűtve.

A boltíves tetejű melléképület lakóteret alkot. A teljes kialakítást, padlótól a mennyezetig beton felületek alkotják.  A meghosszabbítás tereit tovább növeli a kert felé nyíló két nagy ajtó. A megszakítás nélküli perspektíva belülről kifelé azonnal összeköti a belső teret a természettel.

További képek és a teljes projektről szóló cikk itt található.
Fotó: Ceavs Chua

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. május 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton