hírlevél | 2023. 12. 19.



Kedves Olvasó!

Közeleg az év vége, de eseményekben nem volt hiány az elmúlt időszakban sem! Hírlevelünkben beszámolunk a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség tisztújító közgyűléséről, ahol életmű díjakat is átadtak. A Beton Újság karácsonyi száma is rendkívül izgalmas hírekkel várja olvasóit. Hírt adunk arról, hogy milyen mértékben gyengült az építőipari aktivitás az euróövezetben, valamint új, könnyűbeton alapú hídgerendák fejlesztési projektjét is megismerhetik. Kiosztották az építőipar legfontosabb elismeréseit, és megtudhatja azt is, hogy a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed M21 galériájában milyen új emlékkiálítás tekinthető meg. Ha kíváncsi arra, hogy milyen új, óriási városrész épülhet Budapesten szíveben, akkor érdemes tovább olvasnia hírlevelünket. És végül, de nem utolsósorban, két érdekes hír tagvállalataink háza tájáról: ismét elnyerte a DDC a Magyar és Hazai Termék védjegyhasználati jogot, a Holcim Magyarország pedig környezetvédelmi rajzpályázatot hirdet.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Tisztújító közgyűlést tartottunk a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetségnél!

A december 5-én tartott közgyűlés ezúttal rendhagyó volt. A szokásos napirendi pontokon kívül több tisztség mellett, a szövetség elnöki posztja is megújult. Szarkándi János helyét 14 év után Hoffmann Tamás, a Holcim Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója vette át.

  Kattintson ide a részletekért!



Életmű díjat kapott Szarkándi János és dr. Kulcsár Ferenc a CeMBeton-tól!

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség december 5-i közgyűlésén, a tisztújításhoz kötve két életmű díjat is kiosztottunk. A cementiparban eltöltött több évtiezedes munkájáért Szarkándi János leköszönő elnökünknek, illetve a szövetség jogtanácsosának, dr. Kulcsár Ferencnek nyújtottuk át ünnepélyesen a díjakat.

  Kattintson ide a részletekért!



Megjelent a Beton újság karácsonyi száma!

Az izgalmas hírekért kattintson a tovább gombra!

  Kattintson ide a részletekért!



Gyengült az építőipari aktivitás az euróövezetben

Novemberben immár a tizenkilencedik egymást követő hónapban csökkent az építőipar teljesítménye az euróövezetben a Hamburg Commercial Bank (HCOB) és a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet felmérése alapján.

  Kattintson ide a részletekért!



Nagy teljesítményű feszített vasbeton főtartók fejlesztése

A 297,55 millió forint európai uniós támogatás segítségével nagy teljesítményű feszített vasbeton főtartók fejlesztése valósul meg. A kutatás-fejlesztési projekt eredményeként két új nagyteljesítményű tartócsalád jön létre.

  Kattintson ide a részletekért!



Kiosztották az építőipari szakemberek legrangosabb elismeréseit

Az ágazat kiemelkedő képviselői december 7-én vehették át az ÉVOSZ, az MMK és a MÉK díjait.

  Kattintson ide a részletekért!



Hiány és emlékezet – Breuer Marcell kiállítás

A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed M21 galériája ad otthon a 2023. november 9-től kezdődő és 2024. január 14-ig tartó nagyszabású Breuer Marcell emlékkiálításnak, mely a Hiány és emlékezet címet kapta.

  Kattintson ide a részletekért!



Új, millenniumi óriási városrész épülhet Budapesten

A világ egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője a század legnagyobb beruházását hajthatja vége Budapest szívében. A projekt részleteiről az építési és közlekedési miniszter beszélt.

  Kattintson ide a részletekért!



A magyar cementnek nincsen párja

Ismét elnyerte a DDC a Magyar és Hazai Termék védjegyhasználati jogot!

  Kattintson ide a részletekért!



Környezetvédelmi rajzpályázatot hirdet a Holcim

A Holcim Magyarország Kft. fenntarthatósági rajzpályázatával a fiatalok környezettudatos, zöld gondolkodását kívánja ösztönözni.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2023. december 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton