hírlevél | 2023. 12. 19.




Kiosztották az építőipari szakemberek legrangosabb elismeréseit

Az ágazat kiemelkedő képviselői december 7-én vehették át az ÉVOSZ, az MMK és a MÉK díjait.




Mára hagyománynak tekinthető, hogy a Mercure Budapest Castle Hill hotel Mátyás-termében adták át az építőipar legfontosabb elismeréseit. Mint az évek során megszokott, öt szakembert ismertek el a Lechner Ödön díjjal az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének évzáró gáláján, ahol rendhegyó módon egy elismerő oklevelet is kiosztottak. Az 1994-ben alapított díj a hazai építőipar legrangosabb elismerésének számít, névadója a szecesszió építészetének világhírű mestere, a magyar szecessziós építészet megteremtője. Az elismerést az ágazat érdekében hosszabb távon végzett kimagasló szakmai és társadalmi tevékenység alapján lehet elnyerni.

Sor került az eseményen az Építőipari Nívódíjakon és Nívódíj Elismerő Okleveleken felül a Lechner Ödön díjak, az Építőipari Mesterdíjak, az Építési Alkotói díjak, a Sándy Gyula Díj, valamint az Épületgépészeti Nívódíjak átadására is. 

Összesen húsz nívódíjat és két elismerő oklevelet ítéltek meg nyolc kategóriában idén.

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását 2023-ban huszonharmadik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA) az alapítók és csatlakozó szervezetek nevében és felhatalmazásukkal. Mint a lapunkhoz eljuttatott dokumentumban írják, az első pályázat meghirdetésére 2000-ben került sor, akkor 7 díjazott volt.

A díjakat az ágazat hagyománya szerint az ÉVOSZ (Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetége) éves ünnepi közgyűlésén, december 7-én délelőtt adták át, az építőipar legfontosabb szakmai elismeréseként számontartott Lechner Ödön-díjakkal és számos további fontos elismeréssel együtt. Az utóbbi díjak nyerteseiről írt összefoglalójukat, valamint a gáláról készült részletes fotógalériát pedig itt tekinthetik meg.

Nívódíjak nyerteseiről itt a Magyar Építők cikkében olvashat részletesen! 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. december 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton