hírlevél | 2024. 01. 16.



Kedves Olvasó!

Januári hírlevelünkből megtudhatja, hogy miként alakult a 2023-as év az építőiparban, valamint az idén 10. születésnapját ünneplő EECFA legfrissebb építési piaci előrejelzéséről is beszámolunk. Olvashat továbbá egy hazai sikerről: a JKP Static Kft. remek teljesítményt nyújtott a szálerősítésű beton modellezési versenyen, ezzel új lehetőségeket teremtve a mérnökök számára. Hírlevelünkben beszámolunk egy igazán szép akcióról is: pécsi egyetemisták önkéntes munkával és adományokból építettek átmeneti otthont egy nehéz sorsú párnak. Izgalmas fejlemény, hogy a DDC anyavállalata, a Heidelberg Materials idén bemutatja az evoZero® termékcsaládot, amely a világ első szén-dioxid-leválasztással előállított nettózéró szén-dioxid kibocsátású cementje. Olvashatnak még a legújabb épülő Duna-hídról, és végül, de nem utolsósorban a Miskolci Egyetemen megrendezésre kerülő 18. Európai Szimpóziumról is.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Építőipari visszatekintés - 2023

2023 októberében az előző év azonos hónapjához képest a két építményfőcsoport szerinti termelés ellentétesen alakult: az épületeké 2,0%-kal nőtt, az egyéb építményeké 2,6%-kal csökkent.

  Kattintson ide a részletekért!



Cikcakk a délkelet- és bővülés a kelet-európai építési piacon 2025-ig

Az idén 10. évfordulóját ünneplő EECFA december 15.-én tette közzé legfrissebb építési piaci előrejelzését. Az EECFA délkelet-európai régiójában nincs egyértelmű irány. 2024-ben visszaesés várható, de a jelenlegi forgatókönyv szerint 2025-ben visszatérhet a piac a 2023-as szintre.

  Kattintson ide a részletekért!



Hazai siker a szálerősítésű beton numerikus modellezésében

A szálerősítésű beton numerikus modellezésével foglalkozó fib Working Group WP 2.4.1 az idén rendezte meg a harmadik sztochasztikus szimulációs versenyét, ahol a vizsgálat tárgya egy pontszerűen terhelt födémlemez átszúródási tönkremenetelének előrejelzése volt. A JKP Static Kft. idén is részt vett ezen a versenyen, ahol kimagasló eredményt ért el.

  Kattintson ide a részletekért!



Hulladékból átmeneti otthon

Egy közösségi akciót szervezve, önkéntes munkában, adományokból összegyűjtött újrafelhasználható alapanyagokból szinte zéró költségvetéssel építettek átmeneti lakhatásra alkalmas kis házat pécsi egyetemisták egy nehéz sorsú párnak.

  Kattintson ide a részletekért!



18. Európai Szimpózium Őrlésről és Osztályozásról – a Miskolci Egyetemen

2024. június 24-26. között kerül megrendezésre a Miskolci Egyetem Föld- és Környezettudományi és Mérnöki Kara, valamint a Magyar Kémiai Társaság szervezésében a 18. Európai Szimpózium Őrlésről és Osztályozásról (18th European Symposium on Comminution Classification).

  Kattintson ide a részletekért!



Az építőipar jövője

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) anyavállalata, a Heidelberg Materials bemutatja az evoZero® termékcsaládot, amely a világ első szén-dioxid-leválasztással előállított nettózéró szén-dioxid kibocsátású cementje.

  Kattintson ide a részletekért!



Holcim cementből épül a legújabb Duna-híd

A Duna magyarországi főágán épülő feszített-függesztett híd a 20. lesz, amely átszeli a folyót, lerövidítve ezzel a Kalocsát és Paksot összekötő közlekedés időtartamát.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. január 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton