hírlevél | 2024. 01. 16.




Hazai siker a szálerősítésű beton numerikus modellezésében

A szálerősítésű beton numerikus modellezésével foglalkozó fib Working Group WP 2.4.1 az idén rendezte meg a harmadik sztochasztikus szimulációs versenyét, ahol a vizsgálat tárgya egy pontszerűen terhelt födémlemez átszúródási tönkremenetelének előrejelzése volt. A JKP Static Kft. idén is részt vett ezen a versenyen, ahol kimagasló eredményt ért el.


A numerikus számítások elvégzése után a vizsgált szerkezetet laboratóriumban tönkremenetelig terhelik, miközben különböző értékeket mérnek. A kísérlet után összehasonlítják a numerikus és a valós eredményeket. Az a résztvevő nyer, aki a legpontosabb előrejelzést adta a szerkezet várható viselkedésével kapcsolatban. Ezen benchmarking célja a szálerősítésű beton modellezésének pontosítása, fejlesztése, amely alapján a fib pontosabb tervezési irányelveket tud szolgáltatni a gyakorló mérnökök számára.

A modell lényegéről a Beton újság decemberi lapszámában olvashat részletesen! 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. január 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton