hírlevél | 2024. 01. 16.




Az építőipar jövője

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) anyavállalata, a Heidelberg Materials bemutatja az evoZero® termékcsaládot, amely a világ első szén-dioxid-leválasztással előállított nettózéró szén-dioxid kibocsátású cementje.


Az új evoZero márkanév alatt a Heidelberg Materials a világ első szén-dioxid-leválasztással előállított, nettó-zéró kibocsátású cementjét mutatja be európai ügyfeleinek. Az evoZero® a Heidelberg Materials breviki (Norvégia) üzemében alkalmazott szén-dioxid-leválasztási és -tárolási technológiával éri el a nettó zéró ökológiai lábnyomot, a vállalat értékláncán kívül keletkező kreditekből származó kompenzáció nélkül.

„Egyedülálló evoZero termékeink bevezetése paradigmaváltást jelent ágazatunk szén-dioxid-mentesítésében” - mondta Dr. Dominik von Achten, a Heidelberg Materials igazgatótanácsának elnöke. „A szén-dioxid-leválasztás és -tárolás áttörést jelentő technológia az építőanyag-ipar számára, és mi élen járunk a nagyléptékű bevezetésében. Az evoZero-val az iparág  leginnovatívabb, világszerte egyedülálló termékét kínáljuk ügyfeleinknek, lehetővé téve számukra, hogy élvonalbeli, környezetkímélő építési projekteket hajtsanak végre. Nagyon büszke vagyok mindazok elkötelezettségére és helytállására, akik részt vettek úttörő projektünkben Brevikben.”

Az evoZero® cement két változatban lesz elérhető, az ügyfél helyétől függően. Az evoZero Carbon Captured Brevik közvetlenül a norvégiai Brevik CCS-üzeméből szállítják, így a teljes életciklus során eléri a nettó zéró lábnyomot. A más európai országokban élő ügyfelek választhatják az evoZero Carbon Captured terméket, amelyet a közeli üzemekből szállítanak, miközben kihasználják a Brevikben megvalósított egyedi szén-dioxid-megtakarítási eredményeket. Az evoZero Carbon Capture cement szállítása is nettó zéró lábnyommal rendelkezik.

Mindkét termék esetében a szén-dioxid-leválasztási jellemzők nyomon követhetők és elszámolásuk átlátható módon blokklánc technológia alkalmazásával biztosított, amelyen keresztül a Heidelberg Materials ügyfelei egy független harmadik fél által hitelesített szén-dioxid-tanúsítványt kapnak evoZero termék vásárlás esetén.

További információkért kérjük látogasson el az EvoZero weboldalára.

Forrás: Duna-Dráva Cement

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. január 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton