hírlevél | 2023. 11. 20.



Kedves Olvasó!

Novemberi hírlevelünkben két érdekes kutatás eredményéről is beszámolunk: a Beton újság októberi számában az előregyártott betontechnológia, míg a Mapei Kft. cikkében a kontármunkák átlagos kárösszege volt a felmérések középpontjában. Izgalmas fejlemény, hogy az Országgyűlés december 16-át - Kós Károly születésének napját - a Magyar Építészet Napjává nyilvánította. Beszámolunk továbbá a BORD Építész Stúdió által tervezett cider üzemről, továbbá az ír Silicate startupról is, akik betontörmelékkel javítanák a termőföldek minőségét. Hírlevelünkben említést teszünk még a 73. Bányásznapon átadott életműdíjról, valamint a Holcim Közösségi Érték Programról, amely lehetőséget nyújt a helyi közösségek támogatására.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Az előregyártott betontechnológia nem idézi a házgyári paneles építkezést

Az előregyártott betontermékek már kevés szakemberben idézik a 1980-as évek házgyári paneljeit, és a megkérdezett építkezést, felújítást tervező magánemberek is inkább előnyösnek gondolják ezt az építési módot – derült ki a közelmúltban zajlott felmérésekből.

  Kattintson ide a részletekért!



A minőségen spórolni drága!

A Mapei Kft. idei kutatásából kiderült: a kontármunkák átlagos kárösszege 820 236 forintra emelkedett idén.

  Kattintson ide a részletekért!



December 16. - A Magyar Építészet Napja

Lázár János építési és közlekedési miniszter egyéni kezdeményezésére az Országgyűlés december 16-át - Kós Károly születésének napját - a Magyar Építészet Napjává nyilvánította.

  Kattintson ide a részletekért!



A megértett hagyomány

A BORD Építész Stúdió tervezői nem csupán beleállnak, hanem radikálisan átformálják a településen kialakult építészeti öröksége(ke)t. A terveik nemcsak lehetőséget biztosítanak, hanem példázzák is, hogy a „pince” épületként hogyan értelmezhető modern technológia és funkció szemszögéből.

  Kattintson ide a részletekért!



Betontörmelékkel javítanának fel több hektár szántóföldet

Egy startup azt tervezi, hogy jelentős mennységű betonport szór szét néhány hektár szántóföldön. Azzal kalkulálnak, hogy a betontörmelék javítani fogja a termőföld minőségét, valamint felveheti a kesztyűt a klímaváltozás ellen úgy, hogy növeli a terület karbonmegkötő képességét.

  Kattintson ide a részletekért!



73. alkalommal tartottak Bányásznapot

2023-ban, immár 73. alkalommal megtartották a Magyar Bányászati Szövetség főszervezésében a Bányásznap Országos Központi Ünnepséget.

  Kattintson ide a részletekért!



Már pályázható a Holcim Közösségi Érték Program következő pályázati ciklusa

A Holcim 2018 óta hirdeti meg Közösségi Érték Program (KÉP) pályázatát, melynek célja a helyi közösségek fejlesztése és támogatása.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2023. november 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton