hírlevél | 2019. 03. 13.



Kedves Olvasó!

Teljes lendülettel indította az új esztendőt a cement- és betonipar. Konferenciákkal, szakmai eszmecserékkel startolt el 2019, amely úgy tűnik, számos lehetőséget és kihívást tartogat a számunkra. Az ágazat esetében továbbra is kulcsfontosságú a jövő technológiáinak keresése, az innovációk alkalmazása és a folyamatos fejlődés – mindezeket pedig a környezet megóvása érdekében egyre hatékonyabban kell kiviteleznie a piaci szereplőknek. A legfontosabb eseményeket ezúttal is hírlevelünkben foglaltuk össze.

Kellemes időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Elhunyt Dr. Mihócs Ferenc

Megrendülten értesültünk róla, hogy életének 87. évében, 2019. február 7-én elhunyt Dr. Mihócs Ferenc.

  Kattintson ide a részletekért!



„Házhoz megy” a tudás

A Magyar Cement-, Beton és Mészipari Szövetség elkötelezett a szakma népszerűsítése mellett. Tevékenysége során az óvodásoktól a fiatalokon és a pályakezdőkön át, egészen a képzett szakemberekig, mindenkihez szeretnék eljuttatni az iparágban mára felhalmozott tudás legjavát.

  Kattintson ide a részletekért!



Csökkenő lakásépítési kedv

Az EBI Építésaktivitási Jelentés szerint a társasházi lakásépítések Aktivitás-Kezdés mutatójának értéke 342 milliárd forintot tett ki tavaly, míg 2017-ben a megkezdett beruházások értéke 432 milliárd forint volt. Növekedett ugyanakkor a befejezett társasházi lakásépítések volumene.

  Kattintson ide a részletekért!



Zöld trendek az élhető környezetért

A klímaváltozás az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb környezeti és társadalmi kérdésévé vált, így 2019-ben is létfontosságú kihívások állnak az emberiség előtt ebben a vonatkozásban. Az építőiparnak kiemelt felelőssége van ezen a területen, hiszen az épített környezet jelentősen terheli a természetet, ráadásul a világ szén-dioxid-kibocsátásának 23 %-a ebből az iparágból származik.

  Kattintson ide a részletekért!



Okos építészet

Február 21-én különleges konferencia zajlott a Műegyetemen. Többek között néhány, még tervezés alatt álló kiemelt jelentőségű nagyprojektet első alkalommal mutattak be a tervezők a szakmai közönségnek.

  Kattintson ide a részletekért!



Díjat nyert a Lafarge

A Királyegyházi Cementgyár másodlagos tüzelőanyag-beruházását, és Geocycle márkanév alatt végzett tevékenységét ismételten díjjal ismerték el: Energiahatékony Vállalat Díjat nyert el a cég!

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2019. március 13.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton