hírlevél | 2019. 03. 13.




Okos építészet

Február 21-én különleges konferencia zajlott a Műegyetemen. Többek között néhány, még tervezés alatt álló kiemelt jelentőségű nagyprojektet első alkalommal mutattak be a tervezők a szakmai közönségnek.


A rendezvényen több előadás témájának is a fókuszába került a klímaváltozás, mint az építészeti szempontból egyaránt új kihívásokat jelentő körülmény. Számos, az építési kivitelezés során felmerülő technológiai problémára kaphattak a résztvevők korszerű, a mai igényeket kielégítő válaszokat, úgy a homlokzati-, mint a tetőszigetelések, illetve a nyílászárók beépítése kapcsán. Az eseményen ezen felül új nyomtatási technológiák is bemutatkoztak.

Az épületszerkezeti szempontból rengeteg hasznos információt tartalmazó előadások után került sor a kormányzati „giga” projektekként is emlegetett, három nagy beruházás ismertetésére. Az új Atlétikai Stadion terveit Ferencz Marcell mutatta be, a Dél-Budai Centrumkórházét Noll Tamás, a MOL új toronyházáét pedig dr. Finta József és Fekete Antal prezentálták.

 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. március 13.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton