hírlevél | 2019. 03. 13.




Díjat nyert a Lafarge

A Királyegyházi Cementgyár másodlagos tüzelőanyag-beruházását, és Geocycle márkanév alatt végzett tevékenységét ismételten díjjal ismerték el: Energiahatékony Vállalat Díjat nyert el a cég!


A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Zrt. 2011-ben indította el a Virtuális Erőmű Programot, amelynek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnöke dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott. A program célja a hazai vállalatok energia és CO2 megtakarításainak összegyűjtése, bemutatása, pályázatokon keresztül történő díjazása. A program továbbá célul tűzte, hogy Magyarország EU-s vállalásaival összhangban 2020-ra egy 200 MW fosszilis erőmű kapacitásának megfelelő virtuális erőművet „építsen fel” igazolt megtakarításokból.

Az Energiahatékony Vállalat Díjat március 6-án ünnepélyes keretek között adták át a Parlamentben. A díj az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második, komolyabb szintje: a részvételi feltétel egy már megvalósult, sikeres energiahatékonysági projekt felmutatása volt.

„Egy díj elnyerése egyrészt mindig büszkeséggel tölt el minket, másrészt egy visszajelzés is a megfelelő üzletpolitikánkról. A LAFARGE-nál a 2011-es indulásunk óta törekszünk a legjobb technológiák alkalmazására annak érdekében, hogy minél kisebb hatással legyünk környezetünkre. Ennek megfelelően a 2014-ben bevezetett másodlagos tüzelőanyagok használatával mostanra további 20%-kal tudtuk csökkenteni az amúgy is alacsony határértékű szén-dioxid-kibocsátásunkat.” – összegezte Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

Forrás: www.lafarge.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. március 13.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton