hírlevél | 2017. 03. 02.



Kedves Olvasó!

Márciusi hírlevelünkben bemutatjuk a cementipar új fogalmát, amelyet a körforgásos gazdaság koncepciója hívott életre, bepillantást engedünk a Szövetség Miskolcon és Veszprémben végzett felsőoktatási tevékenységébe. Információt kaphat korunk egyik leghíresebb tartószerkezeteket tervező mérnökének életmű kiállításáról, valamint az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszerének módosításáról. Végül, de nem utolsósorban „A cement jövője” szimpózium részleteiről is olvashat, és megmutatjuk, mit kínál Önnek beton.hu oldalunk.

Kellemes olvasást kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Körforgásos gazdaság a cementiparban: új cementipari fogalom született

Napjaink modern gazdaságait folyamatos kihívás elé állítja környezetünk megóvása, és az erőforrások fenntartható módon történő felhasználása. A cementiparban példaértékű megoldásokat találunk az energetikailag és anyagában is környezettudatosan hasznosítható anyagokra. A cementipari hasznosítás ugyanakkor nem sorolható be egyértelműen a hulladékhierarchia egyik elemébe sem.

  Kattintson ide a részletekért!



Inspirálódjon Velünk!

Beton.hu oldalunk nem titkolt célja, hogy eloszlassa a betonnal szembeni előítéleteket és tévhiteket, és megmutassa a beton felhasználásában rejlő sokszínűséget, a sokoldalú felhasználási területeket. Szerezzen inspirációt Velünk nap, mint nap!

  Kattintson ide a részletekért!



A cement jövője szimpózium

Évszázadok alatt a cement hűen szolgálta a társadalmunkat, és folyamatosan megújulva kiszolgálta az építészeti megoldások terén felmerült igényeket. A párizsi szimpózium most mindazokat invitálja, akik szeretnék felfedezni a legújabb innovációkat a cement és beton terén.

  Kattintson ide a részletekért!



Szavaztak az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszerének módosításáról

Fontos, a cementipart is érintő irányelv módosításáról szavaztak a jelenlévők az Európai Parlamentben februárban. A javaslat a költséghatékony kibocsátás csökkentés és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiákba történő beruházások növeléséhez kapcsolódott.

  Kattintson ide a részletekért!



Sikeres félévzárás Miskolcon és Veszprémben

Sikerrel zárultak a meghirdetett kiegészítő képzések a Pannon Egyetem Anyagmérnöki Intézetével és a Miskolci Egyetem Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézetével való együttműködésben.

  Kattintson ide a részletekért!



Felülvizsgálták az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszert (ETS)

Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa február végén tárgyalta az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer felülvizsgálatáról szóló javaslatot. A cél egy egységes, általános megközelítés kialakítása volt.

  Kattintson ide a részletekért!



Polónyi István életmű kiállítás

Korunk egyik leghíresebb tartószerkezeteket tervező mérnöke és oktatója, Polónyi István munkásságáról nyílt kiállítást tekinthették meg az érdeklődő szakemberek februárban. A tárlat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki és Építészmérnöki Kara közös szervezésében valósult meg.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2017. március 2.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton