hírlevél | 2017. 03. 02.




Felülvizsgálták az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszert (ETS)

Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa február végén tárgyalta az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer felülvizsgálatáról szóló javaslatot. A cél egy egységes, általános megközelítés kialakítása volt.


A döntés kulcsfontosságú Európa számára, mert a kibocsátáskereskedelmi rendszer az Európai Unió egyik meghatározó eszköze az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszaszorításában. A rendszer felülvizsgálata az EU Éghajlat-politikájának (Climate Action) része, és célja, hogy segítse az Európai Uniót a Párizsi Megállapodásban tett kötelezettségvállalások teljesítésében.
 
Az ülésen valamennyi delegáció egyetértett abban, hogy a 18 hónapnyi tárgyalásokat követően egy általános, közös irány meghatározására van szükség, a megállapodáshoz hajlandóak kompromisszumokat is kötni. A most tárgyalt felülvizsgálat elvei illeszkednek az Európai Unió céljaihoz, miszerint 2030-ra 40%-al csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.
 
E közös irányelv lesz az alapja az Európai Parlamenttel történő jövőbeni háromoldalú tárgyalásoknak.
 
Forrás: CEMBUREAU

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2017. március 2.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton