hírlevél | 2021. 03. 19.



Kedves Olvasó!

Első tavaszi hírlevelünkben csupa hasznos, érdekes és színes szakmai hírt gyűjtöttünk egy csokorba. Olvashatnak az építőipari állások terén tapasztalható trendekről, az engedélyezési és kivitelezési szabályok változásáról, és egy egyedülálló magyar fejlesztésről, a betonkapcsolóról. Érintjük a fenntarthatóság gazdasági, társadalmi és humán vonatkozásait, emellett Göncz Dalma különleges, betonra megálmodott műalkotásairól, valamint Európa legnagyobb, nyomtatott betonépületéről is többet tudhatnak meg.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Megugrott az álláskeresők száma az építőiparban

Szállítás/logisztika, fizikai és segédmunka, személy- és vagyonvédelem, vendéglátás és idegenforgalom – az idei keresések alapján ezek a legkelendőbb álláskategóriák, míg a legnagyobb növekedés most egyértelműen az építőipari állásoknál látható. A kékgalléros álláshirdetésekben piacvezető Jófogás stratégiai partnerével, a munkaerő-kölcsönzésben élen járó Trenkwalderrel közösen tekintette át a legérdekesebb munkaerőpiaci aktualitásokat.

  Kattintson ide a részletekért!



Engedélyezési és kivitelezési szabályok is változtak 2021. januárjában

Amikor már azt hittük, hogy 2021 januárjában elmarad a szokásos jogszabálydömping, 2020 decemberének utolsó napjaiban egymás után jelentek meg az építésügyi salátarendeletek.

  Kattintson ide a részletekért!



Új-Zélandtól Peruig vennék a magyar betonkapcsolót, mely egy józsefvárosi pinceműhelyben készül

Művészi érzékenység, egy urbex-túra és némi megszállottság is kellett ahhoz, hogy elkészüljenek a magyar Sekhina első villanykapcsolói, méghozzá betonból. A kiváló fotós, Kasza Gábor évekig kísérletezett manufaktúrájában, termékeit éppen ezért nehéz lenne ipari keretek között gyártani.

  Kattintson ide a részletekért!



A fenntarthatóság gazdasági, társadalmi és humán ügy

A körforgásos gazdaság kezd divatos téma lenni. Egyre többen használják a kifejezést, de érzékelhetően nem ugyanazt értik rajta. Az is feltűnő, hogy nem rendszerszemléletben, kapcsolódó témákkal, például a fenntarthatósággal összefüggésben értelmezik. Pedig a fenntarthatóság nemcsak gazdasági, hanem társadalmi és humán ügy is.

  Kattintson ide a részletekért!



Betonográfia: rideg betonfelületeken nőiesen légies festékpigmentek

Göncz Dalma Budapesten élő és alkotó festő, számos neves festőművész mellett ismerkedhetett meg a különböző képzőművészeti technikákkal, stílusokkal. Személyiségét és gondolatvilágát leginkább az absztrakt expresszionista stílusú művein keresztül érthetjük meg.

  Kattintson ide a részletekért!



Rétegről rétegre Európa legnagyobb nyomtatott lakóépülete felé

A Duna-Dráva Cement Kft. anyavállalata, a HeidelbergCement szállítja a 330 m²-es lakóház 3D nyomtatásához szükséges anyagot.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2021. március 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton