https://www.cembeton.hu

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség
Hungarian Cement Concrete and Lime Association

2017. október 12. 
Újabb rekord a 2017-es Beton Fesztiválon!

Az idei évben harmadik alkalommal megrendezett Beton Fesztiválon rekordszámú résztvevőt regisztráltunk.

Részletek 
2017. október 12. 
„Minden építés alapja 2017" pályázat

Idén is színvonalas pályamunkák a „Minden építés alapja 2017" pályázaton!

Részletek 
2017. június 20. 
Fiatal mérnökjelöltek versenye

A jövő szakemberei mérettették meg magukat május végén, a Székesfehérváron megrendezett Kreatív Építő Kezek építőipari szakmai versenyen.

Részletek 
2017. június 19. 
Szövetségben egy erős iparági stratégia érdekében

Európa mindig is az feldolgozóipar bölcsője volt, élenjárt az ipari újítások és technológiai innovációk tekintetében. Az iparág közel 34 millió embernek ad munkát az Európai Unió tagállamaiban, több százezer vállalkozáson keresztül.

Részletek 
2017. március 22. 
Piacképes gyakorlati tudás a jövő mérnökeinek

A SZIE-n is elindítja cement- és betonipari kiegészítő képzését a CeMBeton

Részletek 
2017. március 17. 
Laborbemutatón a jövő szakemberei

Tovább folytatódik a CeMBeton és a hazai felsőoktatási intézmények közt 2012-ben megkötött együttműködés. A Szövetség tagvállalatai az idei tanévben is színvonalas elméleti és gyakorlati, beton és cementipari képzést tartanak a jövő szakemberei számára. A CEMKUT Kft. laborjában a hallgatók az eszközöket és a vizsgálatokat a gyakorlatban is megtekintették.

Részletek 
2017. február 20. 
Polónyi István életmű kiállítás

Korunk egyik leghíresebb tartószerkezeteket tervező mérnöke és oktatója, Polónyi István munkásságáról nyílik kiállítás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki és Építészmérnöki Kara közös szervezésében. Az egyetem Aulájában február 20-24 között tekinthető meg a tárlat.

Részletek 
2016. december 02. 
Komoly és piacképes gyakorlati tudás a pécsi mérnökhallgatóknak

A PTE Műszaki és Informatikai Kara és a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) együttműködésében felsőfokú, gyakorlati tudásanyagra épülő szakemberképzés indul. A felgyorsult építőipari fejlődés és az állandóan változó iparág megköveteli, hogy a munkaerő-piacra frissen kikerülő szakemberek naprakész gyakorlati tudással rendelkezzenek. Ezt teszi lehetővé a Kar és a Szövetség összefogása.

Részletek 
2016. október 20. 
Terítéken a beton jövője

Brüsszelben rendezik a 2016-os Concrete Dialogue-ot, amely az Európai Cementszövetség gondozásában megvalósuló rendezvény. Az esemény célja innovatív ötletek segítségével megoldást találni a fogyasztók megváltozott igényeire, mint például a beton megfizethetősége, energiatakarékossága vagy kényelme.

Részletek 
2016. október 18. 
A beton titkát Asztalos István tollából ismerhetjük meg

Ha egy közembert megkérdezünk, a betonról valószínűleg el tudja mondani, hol alkalmazzák, talán néhány betontípust is fel tud sorolni. Azonban legtöbbünk tudása kimerül ennyiben. Ezen szeretne változtatni Asztalos István, a CeMBeton elnökségi tagja legújabb cikkével, amelyet a Mikkamakka magazinban olvashatnak kicsik és nagyok.

Részletek 
2016. október 12. 
Díjazták a CeMBeton oktatási tevékenységét

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség oktatási programjában végzett munkájának elismeréseként Miskolcon vehette át díszoklevelét Urbán Ferenc, a CEMKUT Kft. ügyvezetője.

Részletek 
2016. október 05. 
CeMBeton pályázat az oktatási tevékenység részeként

Idén első alkalommal a CeMbeton zárt, hallgatói pályázatot hirdetett egyetemi oktatási tevékenységének keretében, melynek eredményeként egy kiemelkedő munkát díjazott a 2016-os Beton Fesztivál keretein belül.

Részletek 
2016. október 05. 
Nyertes betontervek a Beton Fesztiválon 2016-ban is

A Beton Fesztivál keretében díjazták a második alkalommal kiírt „Minden építés alapja 2016” tervezői pályázat legjobb munkáit. A tavalyihoz hasonlóan idén is színvonalas pályamunkák érkeztek, amelyeket független, szakmai zsűri véleményezett.

Részletek 
2016. október 05. 
Betontrendek fesztivállal

A beton iparág meghatározó hazai szereplőit összefogó szakmai szövetségek által szervezett Beton Fesztiválra 2016. szeptember 29-én került sor a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban.

Részletek 
2016. szeptember 30. 
Hatékony energiagazdálkodás betonnal

A betonnak igen nagy szerepe lehet a megtermelt energiával való hatékony gazdálkodásban.

Részletek 
2016. szeptember 05. 
Szeptemberi hírlevelünk izgalmas témákat rejt!

Részletek 
2016. augusztus 31. 
Beton Újság augusztusban is!

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) által kiadott magazin augusztusban is érdekes témákkal látja el olvasóit. Az egyik legérdekesebb téma a pécsi Magasház bontásának menete, amelyről részletesen olvashat, ha belelapoz a Beton Újság legújabb számába.

Részletek 
2016. július 28. 
Júliusi hírlevelünk érdekes témákkal várja az olvasókat!

Részletek 
2016. július 07. 
Megjelent a Beton újság első megújult száma!

A Beton szakmai lap kiadói feladatait a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) látja el, azonban 2016 májusától az alapítói jogok is átkerültek a Szövetséghez, így az újság már formailag is a szakma lapjává vált. Ennek okán külsőleg megújul mind a magazin, mind pedig annak honlapja!

Részletek 
2016. június 13. 
BETONOZD BE MAGAD! - Betonpályázat egyetemi hallgatóknak

Te is úgy gondolod, hogy a beton nem csak alapozásra, tartószerkezetek építésére való, hanem ennél sokkal több és változatosabb? Akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd, hogyan alkalmaznád korszerűen és látványosan a víz után a második leggyakrabban használt anyagot a világon!

Részletek 
2016. június 13. 
Ismét keressük a legszínvonalasabb beton megoldásokat - „Minden építés alapja” pályázat 2016-ban is

A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel a beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalatai meghirdetik a „Minden építés alapja 2016” pályázatot. A cél a betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek szélesebb körben való ismertetése, valamint az építészek díjazása.

Részletek 
2016. március 02. 
Eredményes félévzárás a CeMBeton képzésein

Sikeresen zárták az őszi félévet a CeMBeton kezdeményezésére indított felsőoktatási kurzusokon részt vevő hallgatók. A Szövetség szakemberei a veszprémi Pannon Egyetemen, valamint a Miskolci Egyetemen tartottak kiegészítő képzést a cement- és betonipar legfontosabb ismereteiről. A BME-n a tavaszi szemeszterben hirdették meg a képzést.

Részletek 
2016. január 21. 
Beton Népszerűsítő kiadványok

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség, valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség együttműködésének eredményeként születtek meg a beton alapanyagot, a betonból készült építményeket, tárgyakat népszerűsítő kiadványok. Az elkészült munkákkal különböző célcsoportokhoz szólunk, hogy bemutassuk, a fenntartható építés alapja nem más, mint a beton.

Részletek 
2015. december 18. 
Negyed évszázada a cementipar szolgálatában

2015. december 17-én tartotta közgyűlését a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség, amely keretében fennállása 25. évfordulóját ünnepelte. A jubileum alkalmából évkönyvet adott ki a CeMBeton.

Részletek 
2015. november 04. 
Tierney Clark-díj pályázat építőmérnöki munkáknak

Az Institution of Civil Engineers (ICE, Nagy-Britannia), a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége ebben az évben ismét meghirdeti a Tierney Clark-díj pályázatot.
A pályázat díját a bírálóbizottság a tervezés, előkészítés, lebonyolítás és megvalósítás során legjobbnak bizonyuló építőmérnöki alkotásnak ítéli oda.

Részletek 
2015. október 05. 
Kreatív, innovatív magyar betonépítészet - Kihirdették a „Minden építés alapja 2015” tervezői pályázat eredményét

Idén első alkalommal került kiírásra a „Minden építés alapja 2015” pályázat, amelyre betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek építész tervezőinek jelentkezését várták. A győztes pályamunkákat szeptember 30-án hirdették ki a hagyományteremtő céllal megrendezett Beton Fesztivál keretében. A pályázatot a beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataik támogatták.

Részletek 
2015. október 01. 
BETON FESZTIVÁL 2015 - Sikerrel zárult az első kreatív betonnépszerűsítő konferencia

A víz után a világ második leggyakrabban használt anyaga a beton. A fesztivált az építőanyagban rejlő lehetőségek bemutatására az iparág meghatározó hazai szereplőit összefogó szakmai szövetségek hagyományteremtő céllal hozták létre. A szakmabelieknek, diákoknak, tervezőknek, kivitelezőknek, forgalmazóknak és érdeklődőknek egyaránt érdekes eseményre 2015. szeptember 30-án került sor a budapesti Bakelit Multi Art Centerben.

Részletek 
2015. április 02. 
Túljelentkezés a CeMBeton cement- és betonipari kiegészítő képzésén

Nagy népszerűségnek örvendett a Magyar Cement-, Beton és Mészipari Szövetség kezdeményezésére elindított betontechnológiai kiegészítő képzés a BME hallgatói körében. A Szövetség tagvállalatainak szakértői által tartott oktatás a 2014/2015-ös tanév második szemeszterében került kiírásra a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Részletek 
2015. január 12. 
In memoriam Prof. Dr. Opoczky Ludmilla

Megrendülten tudatjuk, hogy Prof. Dr. Opoczky Ludmilla a Cementipari Kutató-fejlesztő Kft. alapítója, korábbi ügyvezetője, tudományos igazgatója elhunyt.
A magyar cementipar meghatározó személyiségét, a Cemkut alapítóját veszítettük el.

Részletek 
2015. január 09. 
Cement-, és betonipari szakemberképzés a veszprémi Pannon Egyetemen

A felgyorsult építőipari fejlődés, és az állandóan változó iparág eredményezte szakmai és felsőfokú szakemberképzés együttműködésének célja, hogy az oktatási rendszerből kikerülő frissen végzett szakembereket versenyképes és naprakész tudáshoz és tapasztalthoz segítse. Az összefogás keretében idén ősszel elindult a cement- és betonipari kurzus, 2014. december 10-én pedig ünnepélyes együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség és a Pannon Egyetem.

Részletek 
2014. december 18. 
In memoriam Csépányi Lajos

Fájdalommal tudatjuk, hogy volt kollégánk, Csépányi Lajos újságíró, az egykori Cementipar című folyóirat főszerkesztője elhunyt.

Részletek 
2014. május 08. 
Cement-, és betonipari képzés a Miskolci Egyetemen - Sikeres és folytatása is lesz

A cement-, és betonipar legfontosabb alapjairól, kérdéseiről és vívmányairól szólt az az egy hétig tartó tömbösített elméleti kurzus, amit november végén a Magyar Cementipari Szövetség tagjainak szakértői tartottak a Miskolci Egyetem hallgatóinak. A kurzus folytatásaként februárban a CEMKUT Cementipari Kutató-fejlesztő Kft. laborjában ismerkedhettek a hallgatók a szakmához kötődő vizsgálatok gyakorlati oldalával.

Részletek 
2014. május 07. 
Cementipari szakemberképzés a Miskolci Egyetemen - Együttműködő megállapodás

A Magyar Cementipari Szövetség és a Miskolci Egyetem együttműködési megállapodást írt alá május 6-án. Az építőipar fejlődésének felgyorsulása és az állandóan változó iparág eredményezte azt az együttműködést, amelynek keretében a szakmai és felsőfokú szakemberképzés összefogással segíti versenyképes és naprakész tudáshoz, tapasztalthoz az oktatási rendszerből kikerülő frissen végzett szakembereket.

Részletek 
2013. augusztus 22. 
Korszakváltás, új stratégiai irányok a Magyar Cementipari Szövetségnél!

A szélesebb szakmai szempontok előtérbe helyezésével a Szövetség kibővítette szakmai és érdekérvényesítési tevékenységét, amellyel segíti az iparág fennmaradását, fejlődését. Képviselete kiterjed a hazai építőanyag gyártók szélesebb körére. A hatékony munkavégzés támogatásaként új szervezeti struktúrát alakít ki, új önálló tagozatokat hoz létre.

Cél a tagok segítése, támogatása és az egységes iparági képviselet megteremtése!

A Szövetség arculatában és nevében is megújul, alkalmazkodik az új irányokhoz.

Részletek 
CEMKUT Betonujsag.hu Cembeton Update Beton.hu

Hírlevelek