hírlevél | 2024. 04. 19.



Kedves Olvasó!

Megérkezett az áprilisi hírlevelünk, ami tele van izgalmas tartalmakkal!
Megjelent a Beton újság tavaszi száma, amelyben többet között a klímabarát cementekről, és a Budapest Airportnál használt speciális betonokról is olvashatnak. 2024-ben is kiírásra került a Betonpályázat: betonozd be Te is magad a szakmába! A részletek alább olvashatók.
További híreink: az ÉVOSZ rámutatott a külföldi munkavállalás előnyeire, kiemelve a munkavállalók tájékozatlanságát a lehetőségek és követelmények terén, valamint arról is szót ejtünk, hogy gyorsabban, de jóval drágábban találhatunk szakembert idén az építőiparban. Jöjjön egy forradalmi újítás: az önmelegítő beton. Vajon ezzel elfelejthetjük a hólapátot a téli hónapokban? Olvashat továbbá arról is, hogy az ipari beton mint divatos belső dekoráció új irányokat nyit a lakberendezésben, és végül, de nem utolsósorban: a Holcim Magyarország Kft. buszmegálló építéséről is beszámolunk.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Megjelent a Beton újság tavaszi száma!

Legújabb lapszámunk ismét szakmai cikkekben bővelkedik! Dr. Gável Viktória cikksorozatának első részében részletesen olvashatunk a mészkőtartalmú klímabarát cementekről, míg Dr. Juhász Károly Péter az ipari padlók tervezésének érdekességeiről oszt meg értékes információkat.

  Kattintson ide a részletekért!



Betonpályázat 2024!

Betonozd be magad a szakmába szakdolgozatoddal, TDK-dolgozatoddal, házidolgozatoddal, vagy féléves (komplex-, diploma-) terveddel!

  Kattintson ide a részletekért!



Harmincezer magyar építőipari szakember dolgozik Európában

A külföldi munkavállalásnál a kiküldetés előnyeire hívta fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), hangsúlyozva, hogy sokan nem tájékozottak kellőképpen a külföldi munkavállalás lehetőségikről és követelményeiről.

  Kattintson ide a részletekért!



Gyorsabban, de jóval drágábban találhatunk szakembert idén

Tovább mérséklődött a szakemberhiány az építőiparban. Az átlagos várakozási idő 52 napra rövidült februárban. A munkadíjak ugyanakkor tovább emelkedtek, az átlagos négyzetméterár 18 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi adatokhoz képest, átlépve a tízezer forintos lélektani határt – ismertette friss kutatásának eredményeit a Mapei Kft.

  Kattintson ide a részletekért!



Soha többé hólapát?

Egy új fejlesztésnek köszönhetően az önmelegítő betonon nem fog megtapadni a hó vagy a jég, így talán majd elfelejthetjük a hólapátot vagy az útszórást - legalábbis bizonyos körülmények között.

  Kattintson ide a részletekért!



Látszóbeton trend: így lesz a legolcsóbb alapanyagból a legtrendibb belső tér

Ipari beton, mint dekoráció? Igen! A kortárs lakberendezési trendek egyre inkább az egyszerűt, mintsem a pompát ünneplik - ez pedig sehol nem mutatkozik meg látványosabban, mint a beton belsőépítészeti használatában.

  Kattintson ide a részletekért!



Buszmegállót adtak át a Királyegyházi Cementgyárnál

Buszmegállót épített és adott át a Holcim Magyarország Kft., ezzel is támogatva a munkavállalók és a gyárhoz érkezők környezetbarátabb és hatékonyabb közlekedését. A buszmegálló kialakítása során a fenntarthatósági szempontokra is kiemelt figyelmet fordított a vállalat: a környezettudatosság jegyében napelemes világítást épített ki.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. április 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton