hírlevél | 2024. 03. 19.



Kedves Olvasó!

Márciusi hírlevelünk tele van érdekfeszítő tartalmakkal! Hoztunk egy érdekes hírt a beton tűzzel szembeni ellenállásáról, melyről részletes összefoglalót kínál az előző havi Beton újság. Beszámolunk az európai építőipari szemléletet gyökeresen megváltoztató új uniós Építési Termék Rendelet (CPR) főbb változásairól. Hírt adunk az ÉVOSZ 2024-es lakásépítési előrejelzéséről, valamint az Újház új, adatalapú lakásépítési iránytűjéről. Hírlevelünkben bemutatjuk a Wavin cikkét is, amiből megismerhetjük az építőipart forradalmasító digitális megoldásokat. A DDC a zöld szemléletmód és környezettudatos gondolkodás ösztönzésére hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot, melyről bővebben híreink között olvashat. Végül, beszámolunk a Holcim Közösségi Érték Program őszi pályázati ciklusáról.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



A beton tűzzel szembeni ellenállása: mikroszálak

Az építőipari innovációknak mindig is részei voltak az életbiztonságot fokozó kutatások. A beton tűzállósága kiemelt téma, mivel épületeink túlnyomó többségét érintő, társadalmilag is érdekelt területről beszélünk.

  Kattintson ide a részletekért!



Az építőanyagokra vonatkozó új EU-s (CPR) rendelet: újabb nyűg vagy reménysugár?

Az európai építőipar kételyekkel és reményekkel várta az új építőanyagokra vonatkozó európai uniós rendelet fejlődését. Pozitív előérzettel tekintettek a fejleményekre, hiszen az EU célja, hogy az Építési Termékek Rendelete (CPR) elősegítse az ökológiai és digitális átállást az építőiparban.

  Kattintson ide a részletekért!



Pesszimista az építőipari ernyőszervezet

2024-ben kevesebb új lakás fog épülni, mint amire előzetesen számítani lehetett, és a felújított lakóingatlanok száma is el fog maradni a várttól az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint.

  Kattintson ide a részletekért!



Iránytű a lakásépítési szektorhoz

Az Építőipari Trendmonitor az Újház egyedülálló adatalapú fejlesztése. A havi rendszerességgel megjelenő specifikus ágazati mutató átfogó képet ad a lakásépítési szektor aktuális helyzetéről és hozzájárul a jövőbeli iparági prognózisok elkészítéséhez.

  Kattintson ide a részletekért!



Jönnek a digitális megoldások az építőiparban is - A verseny a fejekben dől el

Az előrejelzések szerint idén sem lesz könnyű éve az építőipari cégeknek, a szűkülő piacon élesedő versenyben az „előre menekülés” lehet a megoldás.

  Kattintson ide a részletekért!



Zöld forradalom: a DDC 13 éve elkötelezett a fenntartható projektek mellett

Fontos, hogy a zöld szemléletmód és környezettudatos gondolkodás a mindennapjaink részét képezze. A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) is ennek a szemléletmódnak az ösztönzésére hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy a környezettudatos fókuszú projektek minél szélesebb körben megvalósuljanak.

  Kattintson ide a részletekért!



Rekord részvétellel zárult a Holcim Közösségi Érték Program őszi pályázati ciklusa

A Holcim Közösségi Érték Program (röviden: KÉP) pályázatának célja a helyi közösségek fejlesztése és támogatása. A program 2018-as indulása óta 15 településen, közel 40 millió Forint értékben, mintegy 130 közösségépítő, közösségfejlesztő program valósulhatott már meg.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. március 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton