hírlevél | 2024. 03. 19.




A beton tűzzel szembeni ellenállása: mikroszálak

Az építőipari innovációknak mindig is részei voltak az életbiztonságot fokozó kutatások. A beton tűzállósága kiemelt téma, mivel épületeink túlnyomó többségét érintő, társadalmilag is érdekelt területről beszélünk.


Ki ne szeretné biztonságban tudni szeretteit, értékeit? Ez nemcsak a saját ingatlanukra igaz, hanem azokra a közterekre is, amikben mozgunk. Úgy gondoljuk, hogy a fenntarthatóság mellett a biztonság témaköre azonos módon fontos mindannyiunk számára.

Az MSZ EN 13501-1:2019 szabvány (Építési termékek és építményszerkezetek tűzvédelmi osztályozása. 1. rész: Osztályba sorolás a tűzzel szembeni viselkedés vizsgálata során kapott eredmények felhasználásával) értelmében a beton A1 tűzállósági osztályba sorolt. Ez a legmagasabb szintű tűzállósági fokozat, ami egy anyagra jellemző tulajdonság. Nem éghető, égés során nem mérgező, alacsony a hővezetési képessége.

Miért szükséges fokozni mégis a beton tűzzel szembeni ellenállását?

A betonújság februári számában megjelent cikkükben Csorba Gábor és Molnár Tamás szeretné felhívni e téma iránt a figyelmet!

A cikket itt tudja tovább olvasni!

Forrás:  Beton újság
Fotó: OpenArt.ai 

 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. március 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton