hírlevél | 2023. 10. 19.



Kedves Olvasó!

Októberi hírlevelünkben olvashat arról, hogyan sikerült az idei Beton Fesztivál, valamint a Beton Újság legújabb száma is rendkívül izgalmas hírekkel várja. Megtudhatja, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) IP Hősök kampánya mihez nyújt segítséget, valamint beszámolunk arról is, hogy mennyi megrendelésre számíthat az épületépítéssel foglalkozó vállalkozások többsége a közeljövőben. Bemutatunk továbbá egy különleges, betonból készült akkumulátort, és betekintést nyerhet Asztalos István legújabb cikksorozatába is. A hazai cementgyáraknak is izgalmasan telt az előző hónap: olvashat a Duna-Dráva Cement Kft. nyílt napjáról, valamint az “Együtt Gyermekeinkért” VIII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyről is.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Beton Fesztivál 2023 - Fókuszban a fenntartható fejlődés és a dekarbonizáció

A beton.hu igazi fesztiválhangulatot teremtve, a Lágymányosi-öböl partján, gyönyörű természeti környezetben rendezte meg a Beton Fesztivált az építőipar szakemberei számára.

  Kattintson ide a részletekért!



Beton Újság októberben is!

Októberi kiadásunkban részletesen beszámolunk a szeptemberben Veszprémben megrendezett Történelmi Betonszerkezetek elnevezésű nemzetközi konferenciáról, melynek színhelye a Petőfi Színház volt. A rendezvény alcíme a ”Hogyan lehet megőrízni ezt a kulturális örökséget” volt.

  Kattintson ide a részletekért!



Betonépítészet a nagyvilágban

Asztalos István A Beton története című sikeres cikksorozata után - egy kicsit félretéve a beton technológiai fejlődését - ezúttal ismét tollat ragadott és életrehívott egy új cikksorozatot, amelynek fókuszában azok a neves építészek és az álatluk megálmodott méltán híres épületek állnak, amelyek megalkotását szintén a beton ihlette.

  Kattintson ide a részletekért!



Így akadályozzák meg a jó ötletek lenyúlását az építőiparban

Az elmúlt években folyamatosan jelentek meg új módszerek, termékek, berendezések és eljárások az építőiparban, a magyar építőipari vállalkozások mégis kevesebb mint fele rendelkezik szellemi tulajdoni oltalommal.

  Kattintson ide a részletekért!



Megrendeléshiányra panaszkodnak az építőipari cégek, az exportra dolgozók kivételek

Kevesebb megrendelésre számít az épületépítéssel foglalkozó vállalkozások többsége mind a közbeszerzési, mind a magánmegrendelői piacon – derül ki az ágazati szövetség friss felméréséből.

  Kattintson ide a részletekért!



Megcsinálták az új akkumulátort: nem kell hozzá más, csak víz, beton és korom

Betonból készítettek akkumulátort a Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatói, találmányukkal ki lehetne váltani a ház energiaellátásának egy részét.

  Kattintson ide a részletekért!



Több száz érdeklődőtől volt hangos a Beremendi és a Váci Cementgyár

Az ország meghatározó építőanyag-ipari vállalata, a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) ismét betekintést engedett az európai színvonalon működő váci és beremendi cementgyár működésébe!

  Kattintson ide a részletekért!



Futóktól és látogatóktól volt hangos a Királyegyházi Cementgyár

Szeptember 22-én került megrendezésre az “Együtt Gyermekeinkért” VIII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny, melynek eredményeként közel 700.000 Ft értékű támogatás gyűlt össze. Ezt követően, szeptember 23-án, rekordszámú résztvevővel zajlott le a Királyegyházi Cementgyár Nyílt Napja.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2023. október 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton