hírlevél | 2020. 06. 17.



Kedves Olvasó!

A nyár első hónapjának, így az év első felének is lassan a végére érünk. Szakterületünket a szakadatlan munka mellett továbbra is a tervezés és a fenntartható jövő kihívásaira adandó válaszok kutatása jellemzi – ezen témák köré sorakoznak fel aktuális hírlevelünk cikkei. Betekintést adunk a legújabb Beton újság tartalmába, és egy érdekes írást is a figyelmükbe ajánlunk, amely Trianon és a magyar építészet történetének összefüggéseit vizsgálja meg. Beszámolunk a kormány bérlakásprogramjának fejleményeiről, a Magyar Mérnöki Kamara gazdaságélénkítő-program javaslatairól, valamint a beton fenntarthatóságának témakörét is körüljárjuk.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Már olvasható a Beton újság júniusi lapszáma!

Elkezdődött a nyár, sokan ezúttal nem a nyaralókba, hanem a munkahelyekre térnek vissza a szükséges távolmaradás után. Nálunk sem állt meg az élet: legfrissebb számunkban változatlanul érdekes témákat kínálunk olvasóinknak.

  Kattintson ide a részletekért!



Nagyobbat álmodók: Trianon és a magyar építészet

Egy évszázada, a trianoni békeszerződés óta ismerjük Magyarországot olyannak, amilyen ma. Háromrészes cikksorozatában Kovács Dániel azzal foglalkozik, milyen közvetlen és közvetett hatást gyakoroltak az 1920-as béke és előzményei a magyar építészetre, a szervezeti átalakulástól a menekülthullám következményein át, az emlékművek kultuszáig. Értelmezhető-e Trianon, mint építési program?

  Kattintson ide a részletekért!



Itt a kormány bérlakásprogramja: ha valóra válik, elárasztják az országot a megfizethető lakások

Felgyorsultak az események a rozsdaövezeti 5%-os lakásáfa és a kormány lakásprogramja körül. A minap Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár bejelentette a szükséges lépéseket, a május 28-ai Lakás Klubon pedig tőle, illetve a szakértőktől megtudhattuk a további részleteket, többek között, hogy várhatóan szeptemberre lesz egy konkrét térkép nemcsak Budapesten, de az egész országban is azokról a helyekről, ahol kedvezményesen lehet fejleszteni, vásárolni, bérelni. A szakértők szerint pár év kell ahhoz, hogy újra elérje a 20 ezret az épülő új lakásszám. A cél a 30 ezer feletti szám elérése, amihez azonban az építőiparnak is fel kell nőnie.

  Kattintson ide a részletekért!



Gazdaságélénkítő pályázatokat javasol a mérnöki kamara

A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) több javaslatot készített a kormányzatnak, kezdeményezve, hogy újabb pályázatokkal támogassák a hazai gazdaság húzóágazatát, az építésgazdaságot. Az MMK javaslata szerint a támogatások egyik részére az innovatív tervezési technológiák használatának elterjesztése érdekében mikrovállalkozó mérnökök is pályázhatnának. A pályázati támogatások másik részét – részben közvetlenül a lakosságnak szóló pályázatokon keresztül – családi házak, kisebb társasházak, iskolák, valamint egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítéséhez lehetne igénybe venni.

  Kattintson ide a részletekért!



A beton fenntarthatóságának 20 módja

A beton kulcsszerepet játszik a jövő kihívásainak megoldásában, valamint a holnap fenntartható világának felépítésében. A betonnak elképesztő fenntarthatósági előnyei vannak, és keményen kell dolgozunk azért, hogy még fenntarthatóbbá tegyük – olvasható a GCCA (Global Cement and Concrete Association) összefoglalójában.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2020. június 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton