https://www.cembeton.hu

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség
Hungarian Cement Concrete and Lime Association

Oktatás

A Szövetség új stratégiai irányának részeként előtérbe helyezi a felsőfokú szakemberképzés támogatását. Az építőipar fejlődésének felgyorsulása és az állandóan változó iparág eredményezte, hogy a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség szakmai szerepvállalásának keretében felsőoktatási intézményekkel kötött együttműködési megállapodást. Az összefogás célja, hogy a szakma és a felsőfokú szakemberképzés versenyképes és naprakész tudáshoz és gyakorlati tapasztalathoz segítse az oktatási rendszerből kikerülő frissen végzett szakembereket.

Az iparág állandó fejlődése, technológiai újításai és a folyamatosan változó környezet, szabályozások megnehezítik az egyetemi oktatás számára, hogy naprakészen követhessék a folyamatos fejlesztéseket, innovációkat. Az új technológiák alkalmazásában az iparág gyártói és szakértői élenjárnak, tudásuk és ismereteik átadása a jövő mérnökei számára egyet jelent az oktatás színvonalának emelkedésével.

Az ipar jövője szempontjából is számos előnnyel jár az együttműködés. A munkaerőpiacra gyakorlati tudással kikerülő hallgatók – amennyiben iparágon belül helyezkednek el – betanítási ideje lerövidül, de egyéb területeken elhelyezkedve is hasznosítani tudják a megszerzett tapasztalatot akár tervezőként, akár munkavállalóként a saját szakterületükön (pl. betonozási projekt lebonyolítása), ahol a szélesebb ismeretnek köszönhetően körültekintőbben járnak majd el, teljes rálátással bírnak az egész folyamatra, ismerve a szabályozási környezetet is. A képzés így az ország számára is kézzel fogható gazdasági előnyöket teremthet.

A Szövetség a Budapesti Műszaki Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karával, valamint a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karral kötött együttműködési megállapodást, de gyakorlati oktatásai anyagokkal szakembereink részt vesznek a Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar képzésében is.

Dr. Dunai László, a Budapesti Műszaki Egyetem dékánja és Szarkándi János a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség elnöke

Dr. Dunai László, a BME dékánja és Szarkándi János a CeMBeton elnöke

Szarkándi János a CemBeton elnöke és Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora

Szarkándi János a CeMBeton elnöke és Dr. Friedler Ferenc a Pannon Egyetem rektora

Szarkándi János a CeMBeton elnöke és Dr. Friedler Ferenc a Pannon Egyetem rektora

Szarkándi János a CeMBeton elnöke és Dr. Bachmann Bálint a PTE Műszaki és Informatikai Kar dékánja

balról a második Dr. Markó Balázs a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja és középen Szarkándi János a CeMBeton elnöke

A kurzust és a szakmai előadásokat a CeMBeton gyártással és alkalmazástechnikai tanácsadással, kutatással, vizsgálatokkal foglalkozó tagjainak (BTC Kft., Cemkut Kft., CRH Magyarország Kft., Duna-Dráva Cement Kft., LAFARGE Cement Magyarország Kft., Sika Hungária Kft.) szakértői tartják. Az elméleti oktatásra ráépülő fizikai és kémiai vizsgálatok gyakorlati bemutatására a CEMKUT Kft. budapesti laboratóriumaiban kerül sor.

CEMKUT Betonujsag.hu Cembeton Update Beton.hu

Hírlevelek