hírlevél | 2020. 12. 17.



Kedves Olvasó!

Idei utolsó hírlevelünkben is a legérdekesebb és legfontosabb szakmai hírekkel várjuk Önöket! Kedvcsinálót olvashatnak a Betonújság legfrissebb, ünnepi lapszámához, megismerhetik a CeMBeton legújabb kiadványát, összefoglaljuk a koronavírus-járvány második szakaszának építőiparra gyakorolt hatásait, és a szálcementről is hozunk egy érdekes írást. Bemutatjuk a Dürer Kert területének megújítására irányuló terveket, melyet egy neves olasz építésziroda neve fémjelez, továbbá megismerheti a DDC cementgyárában, a Discovery Channel hazai gyártású műsora által forgatott epizódját. Végül, de nem utolsó sorban bemutatjuk a LAFARGE legújabb zöld törekvéseit, terveit.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Karácsonykor is Betonújság!

Megjelent idei utolsó lapszámunk update melléklettel és a CeMBeton „Az építőanyag-ipar szerepe a körforgásos gazdaságban” kiadványával.

  Kattintson ide a részletekért!



Az MSZ 4798 szerinti beton – betontechnológia a mindennapokra, szakemberektől szakembereknek

E kiskönyv célja, hogy tömören összefoglalja azokat a tudnivalókat, amelyek segítik a betonnal kapcsolatba kerülő szakembereket mindennapi munkájuk során.

  Kattintson ide a részletekért!



A koronavírus-járvány második szakaszának építőiparra gyakorolt hatása

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a szokásos évközi konjunktúrafelmérését szeptember hónapban a koronavírus okozta helyzetértékelő kérdésekkel is kiegészítette. A megkérdezett 400 építőipari kivitelező, tervező vállalkozás válaszaira alapozva készült el a szeptember havi összefoglaló.

  Kattintson ide a részletekért!



Szálcement: évszázadosan is friss anyag

Több tucat szín, nagytáblás megjelenés, változatos felületek és akár életciklusprojekthez is alkalmas tulajdonságok. A szálcement tető és homlokzati anyagok nem csupán látványukkal szolgálják ki a mai ízlést. A különleges látványvilágot kínáló kompozit anyag a jelen elvárásainak rendkívül kedvező ökológiai lábnyomával is messzemenőkig megfelel. Műszaki oldalról a szerelt, átszellőztetett burkolati megoldás, és a környezetre tekintettel levő gyártástechnológia teszi ezt a matuzsálemi korba lépő anyagot frissé.

  Kattintson ide a részletekért!



Olasz építésziroda bevonásával alakul át a Dürer Kert területe

Újgenerációs épületegyüttes épül zöld környezetben: a Dürer Park projekt keretében iroda- és lakóházakkal újul meg a budapesti Ajtósi Dürer sor mögötti 3,7 hektáros terület.

  Kattintson ide a részletekért!



Hogyan készül a cement?

A Discovery Channel hazai gyártású, ismeretterjesztő műsora a "Made in Gyetván Csabával" bemutatja, hogyan születnek azok a termékek, tárgyak, amelyek hétköznapi életünk során körül vesznek minket.

  Kattintson ide a részletekért!



Építőanyaggyártás széndioxid-semlegességi célokkal

A zöld-építkezés megvalósítása terén újabb mérföldkőhöz érkezett globális szinten a LafargeHolcim Cégcsoport. E mellett helyi szinten is tovább erősíti fenntarthatósági ambícióit a LAFARGE.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2020. december 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton