hírlevél | 2024. 02. 19.



Kedves Olvasó!

Itt a februári hírlevelünk, ami tele van izgalmas tartalmakkal!
Megjelent a Beton újság legújabb száma, amelyben rengeteg érdekesség között folytatjuk a Betonépítészet a nagyvilágban cikksorozatunkat is. E havi hírlevelünkben beszámolunk a Miskolci Egyetem új mesterképzéséről, ami az építőanyagipar számára fontos jelentőséggel bír. Megtudhatja, hogy egy amerikai startup az egyik leghírhedtebb üvegházhatású gázból gyárt gyémántot. Olvashat az építési termékek új környezeti információs rendszeréről, valamint a KÉSZ Csoport által Szeged szívében megvalósuló teljeskörűen akadálymentesített TILIA irodaházról. 2024. március 8-án megrendezésre kerül a MÉSZ XXI. Nemzetközi Építészkongresszus, ahol a téma az „értékalapú építészet” lesz. És végül, de nem utolsósorban: a DDC anyavállalata, a Heidelberg Materials új globális márkát vezet be az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és körforgásos termékek számára.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Megjelent a Beton újság februári száma!

Megjelent a Beton újság legújabb száma, amelyben rengeteg érdekesség között folytatjuk a Betonépítészet a nagyvilágban cikksorozatunkat is.

  Kattintson ide a részletekért!



Alapanyaggyártási folyamatmérnöki mesterszak a Miskolci Egyetemen!

Nem csak a gépet kell ismerni, hanem az anyag viselkedését is a gépben!
Az építőanyagipar számára is fontos mesterképzést, az Alapanyaggyártási folyamatmérnöki képzést idén februárban a második alkalommal indítja a Miskolc Egyetem.

  Kattintson ide a részletekért!



Elindult az építési termékek új környezeti információs rendszere

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél a kormány fenntartható gazdaság- és iparfejlesztési céljaival összhangban elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer – jelentette be január 24-i közleményében a minisztérium.

  Kattintson ide a részletekért!



Gyémánt légköri szén-dioxidból

Az egyik leghírhedtebb üvegházhatású gázból gyártanak gyémántot Amerikában.
A világon elsőként állít elő légköri szén-dioxidból gyémántot egy Aether Diamonds nevű, New Yorki-i startup. A cég szerint az általuk alkotott szintetikus drágakő megalkotásához karátonként 20 tonna üvegházhatású gázt kell kivonni az atmoszférából.

  Kattintson ide a részletekért!



Szeged szívében új irodaház épül - bemutatkozik a TILIA

A modern és szecessziós elemeket ötvöző, korszerű infrastruktúrával és környezetbarát megoldásokkal ellátott, teljeskörűen akadálymentesített TILIA irodaház minden tekintetben megfelel az ESG szempontoknak. Az épületet 2025 második negyedévében adják át.

  Kattintson ide a részletekért!



MÉSZ XXI. Nemzetközi Építészkongresszus – 2024. március 8.

TÉMA: ÉRTÉKALAPÚ ÉPÍTÉSZET
Az inga ide-oda leng: időnként az épített környezet szórakoztató volta és kereskedelmi értéke áll a közfigyelem előterében – de ha keményebb idők jönnek, ez banálisnak vagy akár közönségesnek is tűnhet.

  Kattintson ide a részletekért!



Új, globális márka a Heidelberg Materials-tól

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) anyavállalata, a Heidelberg Materials új globális márkát vezet be az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és körforgásos termékek számára, amely nem más, mint az evoBuild®.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. február 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton