hírlevél | 2024. 02. 19.




Alapanyaggyártási folyamatmérnöki mesterszak a Miskolci Egyetemen!

Nem csak a gépet kell ismerni, hanem az anyag viselkedését is a gépben!
Az építőanyagipar számára is fontos mesterképzést, az Alapanyaggyártási folyamatmérnöki képzést idén februárban a második alkalommal indítja a Miskolc Egyetem.


Minőségi alapanyagok nélkül nincs korszerű, versenyképes feldolgozóipar és késztermék-gyártás, amely a magas életszínvonalat biztosítja. Ha ismered a szemcsés anyagokat és a berendezésekben az anyagon végbemenő fizikai-mechanikai és kémiai átalakulási folyamatokat, amelyek révén az ásványi és a természetes szerves nyersanyagokból, hulladékokból nagyfinomságú és különleges tisztaságú alapanyag lesz, akkor ki tudod venni a részed a jelenkor kihívásainak (klímavédelem, fenntarthatóság, stb.) a megoldásában.

A képzés gyakorlatorientált vezetője az 1923-ban alapított Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézet, amely Magyarország egyetlen olyan oktatási és kutatási intézménye, amely a magasszintű tudományos eljárástechinkai tudományos ismeretek kutatásával és ezeknek az elsődleges- és másdolagos nyersanyagok alapanyaggá történő átalakítására való alkalmazásával foglalkozik.   

A Miskolci Egyetem campusán a diákélet hagyományosan kiváló, mivel a Selmeci diákhagyományokra épül, s egy önálló város a városban, amely minden szükséges oktatási, kutatási, sport és rekreációs létesítménnyel rendelkezik.

Ezt a kompetenciát csak Miskolcon lehet megszerezni. További információ: 
https://mfk.uni-miskolc.hu/mesterkepzesek?kepzesId=145

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. február 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton