hírlevél | 2020. 07. 16.



Kedves Olvasó!

E havi hírlevelünkben újra áttekintheti a szakma legfontosabb eseményeit és híreit. Megtudhatja, mit tartalmaz az európai cementipar 5C felhívása, olvashat továbbá Európa legnagyobb, 3D technológiával nyomtatott házáról. Kiderül, mire hívta fel a figyelmet az ÉVOSZ az építőipari beruházásokkal kapcsolatban, beszámolunk arról, hogy automatikusan meghosszabbították az építési engedélyeket, valamint, hogy a HeidelbergCement is csatlakozik a Zöldépítési Világtanácshoz.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Az 5C fogalma – egy összehangolt felhívás

Az európai cementipar ebben a felhívásban bemutatja az európai szénsemleges építőipari ágazat jövőképét. Akárhogyan is nézzük, csodafegyver vagy egyetlen megoldás jelenleg nem áll rendelkezésünkre, ez az oka annak, hogy összehangolt erőfeszítésekre van szükség. A sikeres megvalósításhoz szükséges az építésztervezők, a szakági tervezők, a rendeletalkotók, a szabványok készítői, az anyaggyártók, az építőipari kivitelezők szaktudása és együttműködése, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk a végfelhasználók szempontjait sem. Az értéklánc valamennyi szereplőjének együttműködésével azonban egy valóban szénsemleges jövő építhető fel!

  Kattintson ide a részletekért!



Elkészült Európa legnagyobb 3D nyomtatott háza

A Kamp C – a westerloi (Belgium) székhelyű fenntartható és innovációs építési központ – egy 90 m2-es házat nyomtatott betonnyomtatóval, amely mind ez idáig Európában a legnagyobb ilyen technológiával készült épület. A házat egy darabban nyomtatták, rögzített nyomtatóval, amely a világon egyedülálló.

  Kattintson ide a részletekért!



Fontos dolgokra hívta fel a figyelmet az ÉVOSZ

Az építőipari beruházások költségeinek megtervezése problémás területe a beruházási folyamatoknak. Nemcsak a beruházási, építőipari szakmai berkekben, hanem a széles közvélemény előtt is ismertek azok a csaknem mindennapos gondok, amelyek a beruházások előzetesen figyelembe vett, majd a megvalósítás során realizálódott költségei közötti különbségekből adódnak. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége hosszú ideje foglalkozik az építési beruházások, illetve folyamatok költségtudatosságának kérdésével, amiről ezúttal egy összefoglalót tett közzé.

  Kattintson ide a részletekért!



Automatikusan meghosszabbodnak az építési engedélyek

Automatikusan meghosszabbodnak a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt, illetve a veszélyhelyzet végétől számított fél éven belül lejáró építési engedélyek – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

  Kattintson ide a részletekért!



A HeidelbergCement is csatlakozik a Zöldépítési Világtanácshoz

A Duna-Dráva Cement Kft. anyavállalata, a HeidelbergCement Group hivatalos partnerként csatlakozik a World Green Building Council (Zöldépítési Világtanács) Európai Regionális Hálózatához.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2020. július 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton