hírlevél | 2020. 07. 16.




A HeidelbergCement is csatlakozik a Zöldépítési Világtanácshoz

A Duna-Dráva Cement Kft. anyavállalata, a HeidelbergCement Group hivatalos partnerként csatlakozik a World Green Building Council (Zöldépítési Világtanács) Európai Regionális Hálózatához.


A HeidelbergCement építőanyagai fontos alkotóelemei a fenntartható építkezésnek. Az e területen történő fejlesztések további felgyorsítása érdekében a cégcsoport hivatalos regionális partnerként csatlakozott a Zöldépítési Világtanács Európai Regionális Hálózatához (ERN). Az ERN 23 nemzeti zöldépítési tanácsból, 8 regionális partnerből és több mint 4500 tagvállalatból álló európai közösség.

A HeidelbergCement már évek óta számos nemzeti zöldépítési tanácsban vállal aktív szerepet, és ezt a kötelezettségvállalást az ERN regionális partnereként még magasabb szintre szeretné emelni.

A Társaság meg van győződve arról, hogy a betonban megvan a potenciál arra, hogy a leginkább fenntartható építőanyaggá váljon. A vállalat bejelentette, hogy 2030-ra kutatási költségvetésének 80%-át fenntartható termékek fejlesztésére fogja fordítani. Emellett a cégcsoport további célja, hogy 2030-ra 30%-kal csökkentse a cement tonnánkénti fajlagos szén-dioxid-kibocsátását 1990-hez képest.

A Zöldépítési Világtanácsról
A Zöldépítési Világtanács (World Green Building Council – WorldGBC) egy globális hálózat, amely vezető szerepet játszik az épített környezet egészségesebbé és fenntarthatóbbá tételében.

Forrás: www.duna-drava.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2020. július 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton