hírlevél | 2024. 04. 19.




Megjelent a Beton újság tavaszi száma!

Legújabb lapszámunk ismét szakmai cikkekben bővelkedik! Dr. Gável Viktória cikksorozatának első részében részletesen olvashatunk a mészkőtartalmú klímabarát cementekről, míg Dr. Juhász Károly Péter az ipari padlók tervezésének érdekességeiről oszt meg értékes információkat.


Ahogyan a legtöbb iparágban, úgy a GCCA (Global Cement and Concrete Association) tevékenysége is elsősorban arra összpontosít, hogy csökkentse a széndioxid-kibocsátást. Ennek érdekében indította el az Innovandi Open Challenge elnevezésű kezdeményezést, egy olyan globális programot, amely összekapcsolja a technológiai startupokat a világ vezető cement- és betonipari vállalataival annak érdekében, hogy felgyorsítsák a zéró kibocsátásra irányuló innovációs fejlesztéseket.

Mit is jelent pontosan és honnan ered a brutalizmus? Nyers beton, erős és masszív építészeti elemek. Ezek azok a jellemzők, amelyek leginkább meghatározzák ezt az időszakot, melynek egyik kiváló magyar képviselője Goldfinger Ernő volt. Azoknak, akik inkább könnyedebb témákat kedvelnek, ajánljuk figyelmükbe Asztalos István Betonépítészet a nagyvilágban című cikksorozatának legújabb részét, amelyben részletesen olvashatnak erről az építészeti stílusról és Goldfinger Ernő életének jelentőségről.

Mindezek mellett még sok érdekes témával készültünk az áprilisi számunkban, amelyhez jó olvasást és kellemes időtöltést kívánunk!

Az április számun innen letölthető!

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. április 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton