hírlevél | 2022. 02. 17.



Kedves Olvasó!

Hírlevelünkből megtudhatja, milyen érdekes témákkal találkozhat a februári Beton újságban. Olvashat egy forradalmi eljárásról is, amely a levegőbe kerülő szén-dioxidból állít elő sikeresen cementszerű anyagot. Kiderül, melyik magyar campus nyert díjat az ingatlanszakma egyik legrangosabbnak számító versenyén, valamint az is, hogyan hasznosítható a borospalack egy híd újjáépítésénél. Végezetül beszámolunk arról, mi mindent tesz annak érdekében a magyar építőanyagipar egyik meghatározó gyártója, hogy a fenntartható és innovatív építési megoldások vezetőjévé váljon.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Februárban is Beton újság!

Ismét sok érdekes témával készültünk a Beton újság legújabb számában.

  Kattintson ide a részletekért!



Betonná alakíthatják a levegőbe kerülő szén-dioxidot

A kanadai CarbonCure Technologies vállalat cementszerű anyagot képes előállítani szén-dioxidból. A cég kitűzött célja, hogy a párizsi klímaegyezményben megszabott időpontnál egy évtizeddel korábbra, mégpedig 2040-re nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást érjenek el.

  Kattintson ide a részletekért!



Rangos díjat nyert a 88 tonnás tojással fémjelzett campusfejlesztés Kecskeméten

A European Property Awards 2021 versenyén több, a magyar építőiparhoz kapcsolódó projekt is sikeresen szerepelt.

  Kattintson ide a részletekért!



Montreal újrahasznosított borospalackokat használ a Darwin-híd újjáépítéséhez

A projekt a 2021-es ACI Kiválóságok a betonépítésben (Excellens in Concrete Construction Award) díj nyertesei között is szerepelt egy Virtuális Betonkongresszuson, 2021. október 18-án.

  Kattintson ide a részletekért!



Zöld jövőt épít a Lafarge

2021-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a LAFARGE Cement Magyarország Kft., a magyar építőanyagipar egyik meghatározó gyártója. A jubileum alkalmából a vállalat megfogalmazta jövőbeli célkitűzéseit és újabb lépéseket tett a zöldebb megoldások útján.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2022. február 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton