hírlevél | 2022. 02. 17.




Rangos díjat nyert a 88 tonnás tojással fémjelzett campusfejlesztés Kecskeméten

A European Property Awards 2021 versenyén több, a magyar építőiparhoz kapcsolódó projekt is sikeresen szerepelt.


A kecskeméti Campus épülete a belsőépítészeti kategória Public Service Interior díjával lett gazdagabb az ingatlanszakma egyik legrangosabbnak számító versenyén. A campus oktatási épülete 2019 szeptemberében készült el, az akadémia 1500 fő hallgatói létszámot képes befogadni.

„Ezen projekt esetében különös hangsúlyt kaptak az innovatív megoldások, valamint a fenntarthatóság. Olyan látványos megoldások kerültek kialakításra, mint például az aulában függő, 13 méter magas, közel 88 tonnát nyomó tőzsdetojás" – idézte a közlemény Madosfalvi Zoltánt, a Lima ügyvezető igazgatóját, akivel ebben az interjúban beszélgettünk a magyar tulajdonú tervezőcég európai sikertörténetéről.

Lokálisan megtalálható erőforrások és alapanyagok használatára törekedtek

A Lima egy másik kategóriában is elismerést kapott: a szerbiai Hotel Karlóca az építészet kategória, Hotel Architecture elismerését tudhatja magáénak. "A szerbiai projektnél elsődleges szempont volt a természetes anyagok használata. A tervezők törekedtek rá, hogy lokálisan megtalálható erőforrásokat és alapanyagokat vegyenek igénybe, ezzel is támogatva azt, hogy az épület ne lógjon ki vizuálisan a környezetéből” – árulta el Madosfali Zoltán.

Forrás:  magyarepitok.hu

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. február 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton