hírlevél | 2024. 03. 19.
Zöld forradalom: a DDC 13 éve elkötelezett a fenntartható projektek mellett

Fontos, hogy a zöld szemléletmód és környezettudatos gondolkodás a mindennapjaink részét képezze. A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) is ennek a szemléletmódnak az ösztönzésére hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy a környezettudatos fókuszú projektek minél szélesebb körben megvalósuljanak.


A pályázat sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a DDC idén immár 13 éve biztosít támogatást a zöld projektek létrejöttéhez, amelyek során folyamatosan, újabbnál újabb ötletekkel és megoldásokkal találkozhatunk.

A vállalat összesen 7,5 millió forinttal támogatja a Beremendi és a Váci Cementgyár környékén, valamint a pécsi kisrégióban nyertesként kihirdetett környezettudatos projektek megvalósulását a 2023/24-es pályázati időszak során.

A Zöld Megoldás-pályázat bizottsága az idei évben is olyan projekteket támogatott, amelyek kreatív és újszerű koncepcióval rendelkeznek, a helyi közösségek bevonására helyezték a hangsúlyt a pályázatukban.

Környezettudatosan Vácott a bizottság kettő pályázónak ítélt támogatást. A Deákvári Főúti Óvoda az óvodai nevelésbe építi bele a környezettudatos gondolkodást és a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” elvet, valamint a bioszféra helyi szintű megóvására helyezik a hangsúlyt. Nyertes pályázatuk a „Nem csak a miénk az erdő!” nevet viseli.

A Chazar András EGYMI Simon Antal Tagintézmény a térség másik nyertes pályázója. A „Mi is képesek vagyunk megváltoztatni és jobbá tenni a világot” című projekt keretében olyan kertet alakítanak ki, ahol a sajátos nevelési igényű tanulók tapasztalás útján, gyakorlati tevékenységek által ismerhetik meg a természettel való együttélést, a környezetvédelem fontosságát és a növénytermesztési ismeretek megalapozását.

Iskolai kertészkedés és parképítés Baranyában

A baranyai régióban a nyertesek között szerepel a „Nem kertelünk! Kertészkedünk” nevet viselő pályázat, amelyet a Siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola „Fogjunk össze! Gyermekekkel a gyermekekért!”  Alapítvány nyújtott be. Céljuk, hogy az iskolai tananyagot összekössék a gyakorlattal, mindezt egy iskolakert létrehozásával valósítanák meg.

A Rókavár Egyesület „Vokányi Öko-Ötletelő” fantázianevű projekttel pályázott és nyert. A projekt keretében egy olyan park létesítését és felszerelését valósítják meg, ami helyszínül szolgál számos gyermek- és felnőtt program számára egyaránt. A projekt előnye, hogy szabadon látogatható, ezáltal bármikor feltöltődést nyújthat az arra járó családoknak.

A pécsi térségben a Pellérdi Általános Iskola Görcsönyi Általános Iskolája részesült támogatásban az „érzéKertünk a Görcsönyi Suliban” című pályázatukkal. A projekt keretében az érzékenyítésre helyezik a hangsúlyt egy olyan park kialakításával, ahol csenddel, dallammal, illattal és különböző felületekkel valósítják meg az elképzeléseiket.

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében - az idén megvalósuló projektekkel együtt – összesen 70 projekt létrejöttét támogatta, mintegy 98 millió forintból. Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft. 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. március 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton