hírlevél | 2024. 03. 19.
Iránytű a lakásépítési szektorhoz

Az Építőipari Trendmonitor az Újház egyedülálló adatalapú fejlesztése. A havi rendszerességgel megjelenő specifikus ágazati mutató átfogó képet ad a lakásépítési szektor aktuális helyzetéről és hozzájárul a jövőbeli iparági prognózisok elkészítéséhez.


Az adatok lehetőséget kínálnak továbbá a szakpolitika számára, hogy értesüljön az építőipar teljesítményét esetlegesen visszafogó tényezőkről.

A Trendmonitor újdonságát adja, hogy az Újház vállalati adatgyűjtéseivel egészülnek ki az ágazati statisztikákat rendszeresen publikáló intézmények adatsorai, köztük a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Nemzeti Bank, illetve az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Igazgatóságának iparági és lakossági felmérésének aggregált eredményei.

Az indexképzés folyamata során harminc különböző indikátor felhasználásával került sor öt önálló alindex, majd utóbbiak alapján az Újház Építőipari Trendmonitor Főindex kiszámítására a Marketing Resolution Kft.-vel együttműködésben. Az eredményeket havi rendszerességgel teszik közzé minden hónap utolsó hetében.

Az Újház Építőipari Trendmonitorral egy hiánypótló ágazati mutatót hoztak létre annak érdekében, hogy egy átfogó képet adhassanak és kaphassunk az építőipar jelenéről és jövőjéről. Ezek az adatok nemcsak a szakembereknek és szakpolitika képviselőinek, hanem az építkezést, felújítást tervezőknek, valamint a sajtónak is segíthet eligazodni az ágazati trendekben.

Az Újház Építőipari Trendmonitor friss adatai minden hónap utolsó hetében lesznek elérhetők.

Az első szám innen letölthető!
Forrás és fotó: Új Ház

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. március 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton