hírlevél | 2023. 12. 19.
A magyar cementnek nincsen párja

Ismét elnyerte a DDC a Magyar és Hazai Termék védjegyhasználati jogot!


 

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) először közel egy évtizede, 2014-ben nyerte el a rangos Magyar és Hazai Termék védjegyhasználati jogot, amelyet azóta is feltüntetnek a zsákos cementtermékek csomagolásán. A vállalat 2023-ban további 3 évre megkapta a védjegyhasználati jogot.

2014 őszén cementtermékeik közül 7 megkapta a rangos Magyar Termék, 4 pedig a Haza Termék minősítést, amelyek 2015 tavaszától már a cementtermékek csomagolásán is megjelentek. A 2023- ban elnyert védjegyhasználati jog, annak feltüntetése további 3 évig segíti a vásárlókat abban, hogy hazai alapanyagokból készült építőanyagot vásárolhassanak.

Magyar alapanyag, magyar munkaerő

A védjegylicenc célja, hogy igazolja a termékek megbízhatóságát, azok jogszabályi megfelelőségét és tanúsított hazai eredetét. A vállalat értékteremtő ebben, hiszen nemzetközi minta alapján, de magyar alapanyagokból, magyar munkaerő segítségével, hazai gyárakban állítja elő kiváló minőségű cementtermékeit. Mindezt a Magyar Termék védjegy is alátámasztja, míg a Hazai Termék minősítésű cementtermékeket 96,8 százalékban magyar alapanyagokból, magyar szakemberek munkája által állítják elő.

A DDC több éves iparági tapasztalattal, a legmodernebb gyártási technológiával, környezettudatosan állítja elő termékeit, amelynek köszönhetően a Magyar Termék minősítést a Beremendi Gyár összes terméke, míg a Váci Gyár három cementje használhatja, míg további öt, csak Vácott gyártott cementtípus Hazai Termék minősítéssel gazdagodott.

Tradíció és modernizáció

Míg a beremendi cementgyártás 110 éves múltra tekint vissza, addig a Váci Cementgyár immár hat évtizede stabil és megbízható szereplője mind a hazai építőiparnak, mind a régiónak. A vállalat az elmúlt évtizedekben nagy hangsúlyt fordított a gyárak technológiai korszerűsítésére. A Beremendi Cementgyárban 2007 és 2009 között összesen 15 milliárd forint értékben, míg a Váci Gyárban, a beremendi mintájára, 2016 és 2020 között mintegy 9 milliárd forint értékben valósultak meg átfogó modernizációs projektek.

A technológiai beruházásoknak köszönhetően a Váci és Beremendi Cementgyár napjaink egyik legkorszerűbb üzemévé vált egész Európában.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. december 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton