hírlevél | 2023. 11. 20.
Már pályázható a Holcim Közösségi Érték Program következő pályázati ciklusa

A Holcim 2018 óta hirdeti meg Közösségi Érték Program (KÉP) pályázatát, melynek célja a helyi közösségek fejlesztése és támogatása.


 

  • A pályázat keretösszege ezúttal 5 millió forint; az egy projekttel elnyerhető maximális támogatási összeg 750.000 forint.
  • A Holcim 31 érintett településről várja a pályázatokat az oktatás, a képességfejlesztés; az infrastruktúra-fejlesztés; a környezetvédelem, és egészségmegőrzés tématerületekhez kapcsolódóan.
  • A Holcim Közösségi Érték Programot idén októberben „Effekt 2030 – Az ESG megoldások” Díjjal ismerték el. 

A Holcim Magyarország Kft. immár 11. alkalommal hirdeti meg Közösségi Érték Programját (röviden: KÉP), azzal a céllal, hogy támogassa és ösztönözze a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya környékén lévő települések helyi lakossági együttműködéseit elősegítő, hosszú távon fenntartható projektjeik megvalósítását.

KÉP, a helyi közösségek fejlesztéséért és támogatásáért

A Holcim elkötelezett a helyi közösségek támogatása és a fenntarthatóság iránt. Az évről évre megrendezett Közösségi Érték Program (röviden: KÉP) célja a fenntartható fejlődést szolgáló közösségi kezdeményezések támogatása. A program keretében olyan projekteket ösztönöznek, amelyek a helyi közösségek igényeire épülnek, erősítik a településen élők összetartozását és elősegítik az együttműködést.

• oktatás, képességfejlesztés, 

• egészségmegőrzés, 

• környezetvédelem, klímavédelem, 

• helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztése, 

• egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések. 

A pályázat sikerét igazolja az eddigi 10 pályázati ciklus során, ahol közel 40 millió forinttal támogatták a helyi közösségek által megvalósított több mint 130 projektet 18 különböző településen. Emellett az idén októberben elnyertük az "Effekt 2030 – Az ESG megoldások” díjat, amelyet a szakmai zsűri a "Mindenki társadalma" kategória második helyezettjeként értékelte, elismerve ezzel a program társadalmi hatásának jelentőségét.

Pályázati támogatás a helyi közösségek számára

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek), KKV-k és szociális szövetkezetek, valamint nonprofit KKV-k jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek: nem folytatnak politikai tevékenységet és amelyek bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében található 31 településen van. (A pontos településlista a Holcim weboldalán érhető el.)

A mostani pályázati időszakban 2024. január 12-ig várják a pályázatokat. A támogatott projekteket 2024. január 1. és július 31. között kell majd megvalósítani. A benyújtott pályázatok közül – összhangban a Holcim Magyarország Kft. fenntarthatósági célkitűzéseivel – kiemelt figyelmet kapnak azok a pályaművek, amelyek a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében valósulnak meg. 

„A Holcim Közösségi Érték Program keretében olyan közösségépítő projekteket támogatunk, amelyek előre mutatóak, környezettudatos és hosszú távon fenntartható értékeket képviselnek. A korábbi díjazott pályaművek között – a teljesség igénye nélkül – hozzájárultunk egy több, mint 30 fajjal büszkélkedő gyógynövénykert létrehozásához Szentlőrincen, a közösség összetartozását szimbolizáló harang felújításához Tarcsapusztán, közösségi programoknak is helyt adó, korszerű, iskolai barkács terem kialakításához Bükkösdön. Ezek a projektek rámutatnak arra, mekkora erő van a közösségekben és mennyire fontos, hogy lehetőséget kapjanak a jövőnk formálásában. Büszkék vagyunk rá, hogy a támogatásokkal hozzájárulhattunk a megvalósításukhoz. Bízunk benne, hogy idén is hasonlóan színvonalas pályaművek érkeznek majd a felhívásunkra.” – nyilatkozta Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A részletes pályázati kiírást, valamint a korábban megvalósított pályaműveket megtekintheti a www.holcim.hu weboldalon.

Forrás és fotó:  Holcim Magyarország Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. november 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton