hírlevél | 2023. 10. 19.
Futóktól és látogatóktól volt hangos a Királyegyházi Cementgyár

Szeptember 22-én került megrendezésre az “Együtt Gyermekeinkért” VIII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny, melynek eredményeként közel 700.000 Ft értékű támogatás gyűlt össze. Ezt követően, szeptember 23-án, rekordszámú résztvevővel zajlott le a Királyegyházi Cementgyár Nyílt Napja.


Közel ötszázan futottak a jó ügyért

Szeptember 22-én a ragyogó napsütés, az évről-évre visszatérő futók, valamint az új versenyzők lelkesedése is hozzájárult ahhoz, hogy idén is egy igazi közösségi élményként valósulhatott meg az “Együtt Gyermekeinkért” VIII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny. A futóversenyt ezúttal is Királyegyháza és Szentlőrinc települések önkormányzatai, a helyi civil szervezetek és a Holcim Magyarország Kft. szervezték.

Az iskolások, pedagógusaik, szüleik és kísérőik elsősorban a 3 és 4,4 km-es távok sikeres teljesítésére összpontosítottak, és hősiesen vették az akadályt, szinte nyári kánikulában futották végig a meghatározott távokat. A felnőtt versenyzők főként a késő délutáni 11 km-es távra összpontosítottak. A szervezők különböző kategóriákban díjazták az egyes távok legjobb teljesítményét nyújtókat. Azonban egyetlen futó sem távozott üres kézzel. A 3 és 4,4 km-es távokon az újrahasznosított műanyagból készült tornazsákok, míg az 11 km-es távon a futók rajtcsomagjuk részeként kapott rajtszámtartós övtáskát vehettek át. A célvonalon minden résztvevő egyedi betonból készült befutóéremmel gazdagodott, melyet a Holcim önkéntesei készítettek.

A diákokat a futás előtt és után különféle közösségi programok, interaktív foglalkozások és játékos tevékenységek várták a Királyegyházi Cementgyár parkolójában. A Holcim önkéntesei izgalmas kézműves tevékenységekkel szórakoztatták a résztvevőket, míg a Szigetvári Rendőrkapitányság munkatársai játékos bűnmegelőzési feladatokkal foglalták le a diákokat.

“Örülünk, hogy az idei évben is ilyen sokan csatlakoztak hozzánk és teljesítették a futóversenyünk valamelyik távját. A támogató partnereknek és a nevezési díjaknak köszönhetően idén közel 700.000 forint értékben járulhatunk hozzá a versenyen részt vevő 12 környékbeli iskola sporteszközeinek fejlesztéséhez, bővítéséhez.” - nyilatkozta a szervezők nevében Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A szervezők köszönettel tartoznak minden lelkes jelentkezőnek, pedagógusnak, szülőnek, egyéni indulónak, segítő önkéntesnek és támogató partnereknek, hiszen az összefogásuk által valósulhatott meg ismét ilyen nagyszerűen a „Együtt Gyermekeinkért” VIII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny, ami sok kisiskolás számára inspiráló kezdeményezés, felejthetetlen nap.

Rekord résztvevő a Királyegyházi Cementgyár Nyílt Napján

A hétvége programja tovább folytatódott a Holcim-nál: a csapadékos időjárás ellenére is rekord résztvevői létszámmal, több mint 200 fővel zárult a szombati Nyílt Nap a Királyegyházi Cementgyárban. A résztvevők egy gyalogos túra keretében bejárhatták a teljes cementgyártás folyamatát - az alapanyagok betárolásától a végtermékek, azaz a cement zsákolásáig.

A látogatás során nemcsak a zsákos cementek rakodását nézhették meg az érdeklődők, de megismerhették a Holcim környezetvédelmi tevékenységét, valamint munka közben láthatták a mintavételező robotot is.

A gyárlátogatás mellett a Holcim interaktív foglalkozásokkal, tetoválásokkal is készült a kicsik és kreatív vénával rendelkezők számára.

Forrás és fotó:  Holcim Magyarország Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. október 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton