hírlevél | 2023. 07. 12.




Elkészült Sugár Péterék új irodaháza

A Corvin Innovation Campus közelmúltban átadott első üteme egy légies, lendületes hatású installációval bővült, az S39 Hybrid Design tervei által. A bejáratánál található tágas lobbyt és az irodaház belső kertjét egy különleges, a mennyezeten végighullámzó alkotás kapcsolja össze.


Az oszlopcsoportok körül dupla végtelenjel formában futó, vörösréz szalagokból álló szobor célja a két markánsan elkülönülő területet lágyan összemosni úgy, hogy a monumentális pillérek és a mennyezet egyaránt új szerepet kapjanak. Különleges kialakításuknak és rögzítésüknek köszönhetően a több mint 200 kg össztömegű installáció szinte lebeg a hatalmas térben.

Az irodaházról

A Corvin Innovation Campus a Corvin Sétány folytatásaként épülő irodaház. A kilencszintes komplexum első üteme 15 800 m2, a második 13 800 m2 irodaterületet biztosít.

A központi lobbyból könnyen megközelíthető a közel 3000 m2-es belső udvar, amely a napfényt, az építészeti stílust és a környezeti adottságokat figyelembe véve egyfajta nagy közös kültéri nappalikként szolgál, javítva a közvetlen környezet élhetőségét. Az épület emelkedett számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja a kerékpárosokat.

A szinte teljesen érintésmentes irodaház és a megújuló parkosított közterület átformálja a Szigony utca és környéke arculatát. Az épület horizontális párkányrendszere sokszínűen tagolja a homlokzatokat, míg mozgalmas lamella-rendszere játékosságot is kölcsönöz az épületnek.

A Corvin Innovation Campus, mely ’A’ kategóriás, a BREEAM Excellent fenntarthatósági elvárásoknak és WELL Platina minősítésnek megfelelően épül, elismerve ezáltal a dolgozók egészségét és közérzetét pozitívan befolyásoló tényezőket.

Forrás és fotók:               Tervlap Futureal Group
Építészet:                        Radius B+S, Sugár Péter

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. július 12.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton