hírlevél | 2023. 07. 12.




Elég egy réteg! Nincs szükség kiegészítő hőszigetelésre

Egy komplex falrendszer jellemzője, hogy egyszerre kínál falazatot, hőhídmentes csomóponti elemeket (áthidalókat, falazati indítóelemeket), illetve födémelemeket. A megfelelő alapanyag megválasztása nemcsak a falak felhúzását könnyíti meg, de megoldást is kínál a „termikus burok” kialakítására.


Egyedülálló jellemzők

A pórusbeton millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, optimális nyomószilárdságú, A1-es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető, minőségi falazóanyag. Az elemek homogén anyagszerkezetéből adódóan a különböző csomópontoknál nem alakul ki hőhíd, így biztosítva az alacsony hőveszteséget és fűtési energiaszükségletet. A termékek alkalmazásával egyrétegű energiahatékony, környezetbarát, korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható. Kiváló hőszigetelő képességével egyedülálló a hazai falazóelem piacon, továbbá az építőanyagok között éllovasnak tekinthető a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében, az egészséges lakóklíma megteremtésében és a hosszú távú fenntarthatóság területén

 Innováció

A pórusbeton használatával a követelményeknél is magasabb hőszigetelő képességű falak építhetők úgy, hogy nem keletkeznek páratechnikai problémák sem. Emellett már elérhetők kibővült 45 és 50 centiméter széles elemek is: míg az előbbi egyrétegű energiahatékony falszerkezet megfelel a szigorodó energetikai előírásoknak is (U=0,19 W//m2K), addig az utóbbi alkalmazásával már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal. Az elemek könnyen, gyorsan megmunkálhatók, ami lehetővé teszi a szerkezetépítés minőségének javítását. A kész falazatban felesleges mértékű roncsolás nélkül alakítható ki a szükséges gépészeti vezetékek és elektromos szerelvények helye, így a felületek javítása minimális munkát igényel.

Csakúgy, mint az élet sok területén, építkezéskor is érdemes rendszerben gondolkodni. Elsősorban azért, mert megkönnyíti a kivitelezést, másodsorban pedig azért, mert egy komplex megoldás mindig jobban ki van dolgozva. Ez nemcsak a falak felhúzását könnyíti meg, de megoldást is kínál a termikus burok kialakítására.

Forrás és fotó:                 Építésimegoldások

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. július 12.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton