hírlevél | 2021. 10. 23.
Az egészség-, munka- és környezetvédelemé volt a főszerep a Lafarge-nál!

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. idén ősszel is megrendezte kéthetes rendezvénysorozatát, amelynek fókuszában az egészség-, munka- és környezetvédelem állt.


A rendezvénysorozat keretében a LAFARGE munkavállalói és alvállalkozói különböző tematikus programokon vehettek részt, például a munkavédelmet célzó elméleti és gyakorlati oktatásokon (magasban végzett munka, elsősegélynyújtás, tűzoltás és kiürítési gyakorlat stb.). Ezek közül külön kiemelendő a fuvarozókat is megszólító balesetmegelőzési előadás, amelyet Pintér József rendőrfőtörzszászlós, baleseti helyszínelő tartott.

A színvonalas és tanulságos előadás még jobban felhívta a résztvevők figyelmét a biztonságos közlekedés szükséges feltételeire és fontosságára. Az egészségmegőrzést és rekreációt elősegítve a LAFARGE ezúttal masszázst és hangtálas meditációs programokat kínált munkavállalói részére. Ezek mellett, a sportos életmód jegyében, közös tornát is szerveztek, valamint az aktív kollégákból álló LAFARGE futók csapata a rendezvénysorozat zárásaként teljesítette az Ultrabalaton 216 km-es távját.

“Büszkeséggel tölt el, hogy munkatársaimmal nemcsak a mindennapi munka során alkotunk egy csapatot, de azon túl a mozgásban is megtaláljuk a közös nevezőt. Az október első hétvégéjén megrendezett Ultrabalaton teljesítése mindannyiunk számára egy meghatározó, felejthetetlen élmény marad. A futóink, biciklis kísérőink és a logisztikában segítő munkavállalóink idén 20 óra 10 perc alatt kerülték meg a Balatont, ezzel a mezőny 70%-t előzték meg, sőt a tavalyi szintidőnket is sikerült megdönteni” – számolt be az eseményről Turbéki Judit, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Kommunikációs szakértője.

Az idei Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok rendezvénysorozat különlegessége, hogy először lett kiemelt témája a fenntarthatóság és környezetvédelem is. A kéthetes programsorozat célközönségét is kiterjesztve, a LAFARGE különböző szakmai és egyéb konferenciákon tartott előadást a fenntarthatósági célkitűzéseik megismertetése céljából. Ezek között volt a Világgazdaság fenntarthatóság témájú üzleti fóruma is, ahol a résztvevők a gazdaság „zöld átállással” kapcsolatos kérdéseit vitatták meg, amely a cégek elkötelezett programjaival képes a fenntarthatóság zálogává válni.

Október elején előbb az Effekteam “Közösség. Hatás. Jövő.” országos virtuális konferenciáján tartott a LAFARGE előadást a felelős beszerzésekről, beszállítói kapcsolatokról és társadalmi kihívásokról. Majd a Baranya megyében népszerű MIK - Partners’ Szakmai Nap keretében két tématerület kapcsán is ismertette az innovatív megoldásait: a cementgyártás zöld útja, valamint a karbantartási területet illetően.

“Európa egyértelműen letette a voksát a zöld átállás mellett. Ennek azonban óriási költségei lesznek. A LAFARGE elkötelezettségét mutatja, hogy az elmúlt 5 évben 7,5 milliárd forintos beruházással közel 30 százalékos CO2-kibocsátás-csökkenést értünk el. Tettük mindezt gyártástechnológiai korszerűsítéssel, termékportfólió átalakítással, okos hulladékgazdálkodással és átgondolt logisztikával. Itt azonban még nem állunk meg: célunk, hogy 2050-re elérjük a nettó karbonsemleges működést. Örülök, hogy a különböző szakmai közönségnek tartott előadások által lehetőségem volt rávilágítani azokra a megoldásokra, amelyekkel a szürke cementpor igenis lehet zöld. Hiszem, hogy a LAFARGE-nál mi az emberiség és a bolygó jövőjét építjük!” – mondta Zadravecz Zsófia a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Fenntarthatósági és marketingkommunikációs igazgatója.

Forrás: LAFARGE Cement Magyarország Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. október 23.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton