hírlevél | 2021. 04. 22.Kedves Olvasó!

Április hírlevelünkben folytatjuk a beton története sorozat bemutatását, illetve azt is megtudhatjuk milyen szerepet játszik a legó-kocka az új miskolci Y-híd kivitelezésében. Ezen felül olvashat arról is, miért érdemes az építészetnek is követnie a „fenntartható visszavonulás” elveit. Megismerheti egy új típusú szén-dioxid megkötő-, és hasznosító (CCU) technológia jelentőségét, és az is kiderül, milyen további erőfeszítések zajlanak a cementiparban a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari SzövetségAsztalos István: A beton története II. rész

Cikksorozatunkban folytatjuk annak az izgalmas építőanyagnak a történetét, amely mára a legfontosabb építőanyaggá, egyben a földön, a víz után, a legnagyobb mennyiségben használt anyaggá vált.

  Kattintson ide a részletekért!Különleges legó-kockák segítik a miskolci Y-híd projektjét

A CLC Construct előregyártott támfal elemeivel épül a háromágú átjáró; megnéztük, hogyan zajlik a helyszínen készülő óriáskockák előállítása.

  Kattintson ide a részletekért!Ökológia, rendszerökológia, építésökológia – Az ”együtt látás művészete”

A rendszerökológia terápiás módszer. Az ökológia egységes elméletét használhatnánk a létmód, termelés, fogyasztás, társadalomszervezés, épített környezet létrehozása és fenntartása terén is. Ezzel elérkeztünk az épített környezet témaköréhez. A válság, életünk minden szféráját (természeti, gazdasági, társadalmi) érinti és az építészek feladata a társadalom akaratának térbeli megjelenítése, legalábbis Mies van der Rohe szerint.

  Kattintson ide a részletekért!A HeidelbergCement úttörő szén-dioxid megkötő technológiát fejleszt az Egyesült Államokban

A HeidelbergCement amerikai leányvállalata, a Lehigh Hanson és a Szilícium-völgyben működő technológiai vállalat, a Fortera együttműködésre léptek, amely során egy új típusú szén-dioxid megkötő-, és hasznosító (CCU) technológiát fejlesztenek ki.

  Kattintson ide a részletekért!A Lafarge célja a szén-dioxid-semlegesség elérése

Fenntarthatóbb és okosabb világot épít az építőanyag-gyártásban és az építőipari megoldások biztosításában világvezető vállalat, a LafargeHolcim Csoport és a magyarországi leányvállalat a LAFARGE Cement Magyarország Kft.

  Kattintson ide a részletekért!Budapest, 2021. április 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2023 Minden jog fenntartva - CeMBeton