hírlevél | 2023. 03. 20.




Előregyártott könnyűbeton fal- és födémelemek

Az előregyártott, nagyelemes Prelement falpanelek alkalmasak a családi és társasházak falszerkezeteinek kialakítására. A Prelement könnyűbeton falazatok egyesítik a hagyományos kiselemes és az előregyártott nagyelemes technológiák előnyeit: ezek egyrészt a speciális alapanyagból, másrészt pedig a gyártási és kivitelezési sajátosságokból adódnak.


A könnyűbeton vázát adó duzzasztott agyaggyöngyöket (keramzit) 1200 °C-on kiégetik: a szemcséken kialakuló külső klinkerhéjazat és a porózus belső vázszerkezet nagy szilárdságot és kis tömeget eredményez.

A Praefa rendszer a kisebb elemekből történő falépítés hagyományos módszereinek alternatívájává vált. A hagyományos módszerekhez képest a rendszer fő előnyei:

  • rendkívül rövid idő kell a félkész állapot eléréséig (egy közepes méretű családi ház félkész állapotú kivitelezése akár egy hét alatt elvégezhető),
  • a falelemek felülete nem igényel vakolást,
  • a Praefa technológia nagyon rugalmas, a modulok bárminemű korlátozása nélkül lehetővé teszi a legbonyolultabb építészeti megoldásokat, az ívek, ferdülések, valamint a nem tipikus formájú nyílások könnyű formálását, a domború és lekerekített elemeket is beleértve.

A falazat kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, ellenáll a penésznek és egyéb kártevőknek!

Részetesebben az Építés megoldások honlapján olvashat a témáról!

Fotók: Prelement Home Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. március 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton