hírlevél | 2023. 03. 20.



Kedves Olvasó!

Márciusi hírlevelünkben ismét hasznos és érdekes hírekkel szolgálunk.
A beton.hu-n összegyűjtöttük Önöknek a legjelentősebb hazai- és nemzetközi építőipari kiállításokat, vásárokat és konferenciákat. Elindult a társadalmi egyeztetés az építészeti törvényről is: a kormány felülvizsgálja és újrarendszerezi az építésügyet, a településkép-védelmet és a műemlékvédelmet szabályozó összes törvényt. 2023 kulcsfontosságú év lesz az európai épített környezet szempontjából is, a betonágazatot és annak értékláncát képviselő négy európai szövetség egyesítette erőit egy új ernyőszervezetben, Európa Beton név alatt. A színes hírek kedvelőire is gondoltunk: olvashatnak egy Mexikóvárosban épült narancssárga beton lakókomplexumról. Hírlevelünkben bemutatjuk az előregyártott, nagyelemes Prelement falpanel-rendszer fő előnyeit a hagyományos módszerekhez képest. Végezetül megismerhetik a Magyar Betonelemgyártó Szövetség új elnökét is.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



A 2023-as év legjelentősebb hazai és külföldi szakmai eseményei egy helyen!

A szokásos pörgős tempóban elindult az év az építőiparban is! Idén is számtalan szakmai rendezvényen lesz lehetőségünk részt venni, hogy követni tudjuk az építőipari trendeket, innovációkat, illetve megismerhessük a pályatársak munkáit itthon és külföldön egyaránt!

  Kattintson ide a részletekért!



Társadalmi egyeztetés indult a magyar építészeti törvényről

A kormány az építésügyet, a településkép-védelmet és a műemlékvédelmet szabályozó összes törvényt felülvizsgálta, és ezeket a magyar építészetről szóló törvényben fogják újrarendszerezni – közölte az építési és közlekedési miniszter hivatalos közösségi oldalán.

  Kattintson ide a részletekért!



EURÓPA BETON: az új szervezet

A beton hangja és értéklánca
Brüsszel, 2023. február 8. – 2023 kulcsfontosságú év lesz az európai épített környezet szempontjából, mivel az Európai Bizottság közzétette az „Építőipari Ökoszisztéma Átmeneti Útvonala” és „Az egész életcikluson átívelő Szén-dioxid-ütemterv” című dokumentumokat.

  Kattintson ide a részletekért!



Brutalista lakótömb narancsszínben

Mexikóvárosban, az azték őslakosok egykori lakóhelyén egy igazán egyedi narancssárga beton lakókomplexum épült.

  Kattintson ide a részletekért!



Előregyártott könnyűbeton fal- és födémelemek

Az előregyártott, nagyelemes Prelement falpanelek alkalmasak a családi és társasházak falszerkezeteinek kialakítására. A Prelement könnyűbeton falazatok egyesítik a hagyományos kiselemes és az előregyártott nagyelemes technológiák előnyeit: ezek egyrészt a speciális alapanyagból, másrészt pedig a gyártási és kivitelezési sajátosságokból adódnak.

  Kattintson ide a részletekért!



Új elnök a Magyar Betonelemgyártó Szövetség élén

A MABESZ 2023. január 25-ei közgyűlése Galló Ferencet, a szövetség korábbi alelnökét választotta meg a MABESZ új elnökének.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2023. március 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton