hírlevél | 2022. 05. 17.




Brutalista ház Izlandon

A LYX Arkitekter cég megalapítása óta úttörő szerepet tölt be az építészetben. Érdekes koncepciókkal, az iszlám stílusoktól kezdve, a modern dizájnokon át izgalmas terveket készít és kiemelkedő művészi egészet alkotva, fantasztikus projekteket valósít meg.


A képen látható izlandi épületet a zseniális mérnök, Le Corbusier által 1952-ben létrehozott brutalizmus koncepciója ihlette.

Megfordított konténer formájára tervezték, az oldalait panorámaüveggel helyettesítették, amely a földszinten 360 fokos kilátást biztosít a tengerpartra. A projekt teljes területe 750 négyzetméter, két emelettel. A földszinten található a nappali és az étkező, valamint egy fürdőszoba és egy konyha. A tervezés kreativitása a teraszon teljesedik ki leginkább, ahol a reggeli órákban, kávézás közben kivételes kilátás tárul elénk. A harmadik emeleten található a lenyűgöző fő hálószoba és egy külön ajtó, amely a forró nyári napokon a látványos, panorámás medencére nyílik. A tervezők a statikailag is különleges formák mellett maximálisan kiaknázták a helyszín lehetőségeit!

Forrás és további fantasztikus képek: LX Arkitekter

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. május 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton