hírlevél | 2021. 10. 23.




Ismét díjaztuk a legkiválóbb betonpályázatokat

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) beton.hu munkacsoportja 2021-ben újra – immár hatodik alkalommal – kiírta a „Minden építés alapja” betonpályázatát – külön díjazva az innovációt és a körforgásos gazdaság kihívásaira adott válaszokat és megoldásokat.


A Kiíró célja megismerni és megismertetni a szakmával, illetve a közvéleménnyel azokat a megoldásokat, amelyeknek tervezése és megvalósítása során az elsődlegesen alkalmazott anyag a beton; továbbá bemutatni azokat a technológiákat, amelyek a beton és alapanyagainak előállításához, alkalmazásához kapcsolódnak.

Az egyes kategóriákban beérkezett pályázatokat független Bíráló Bizottság értékelte, részesítette díjazásban. A díjak átadására hagyományosan a Beton fesztivál keretében került volna sor, mely a vírushelyzet miatt 2021-ben is elmaradt, ezért a Kiíró a díjakat 2021. október 7-én ünnepélyes eredményhirdetés keretében adta át a hallgatóknak.

Asztalos István, a rendezvény házigazdája üdvözölte a megjelenteket, majd átadta a szót Pálfy Sándor DLA, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszékének professzor emeritusának, hogy ismertesse a bizottság értékelését és a díjazást.

Betonépítés, építészet egyetemi hallgatóknak:

A Bíráló Bizottság a kategóriában benyújtott pályázatok közül 4 pályamunkát tartott kiemelkedőnek, melyet értékelt és az alábbi díjazásban részesített:

1. helyezett: Matus Viktor János – Oxigén Bunker

2. helyezett: Csepei Ferenc – Intermodális Közlekedési Központ, Győr

3. helyezett: Hegedűs-Lukács Gábor – Sóstói Szabadidőközpont kialakításának terve

4. helyezett: Ortvein Csaba – Új tűzoltólaktanya és katasztrófavédelmi központ Veszprémben
 

Anyag, technológia egyetemi hallgatóknak kategóriában díjazott:

Díjazott: Őze Csilla – Puccolános tulajdonságú cement kiegészítőanyagok vizsgálata

Különdíj: Bognár Angéla - Beton-kötés a 3. kategóriába tartozó kísérleti betonmodul-kollekció

Az innovációra és a körforgásos gazdaság kihívásaira adott megoldások, válaszok:

A Bíráló Bizottság a különdíjra is benyújtott pályamunkák közül az innovációt és a körforgásos gazdaság kihívásaira adott válaszokat és megoldásokat tartalmazó egy pályázatot tartott érdemesnek díjazásra:

Díjazott: Csepei Ferenc - Intermodális Közlekedési Központ, Győr

A pénzjutalommal járó díjakat a Kiíró képviseletében Rácz Attila és Urbán Ferenc adta át.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Részletesebben itt olvashatnak a díjátadóról és a pályázatokról!

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. október 23.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton