hírlevél | 2020. 02. 19.
LAFARGE : Tovább a fenntarthatóság útján

A 2019-es évben újabb mérföldköveket ért el a LAFARGE: 2 milliárd forint értékű környezetvédelmi beruházást kezdett meg, valamint tovább növelte gyártó- és termelőkapacitását. Az idei évi egyik célkitűzése a hosszú távon fenntartható vállalati működés további erősítése.


2019-ben Magyarország egészében, így Baranya megyében is gazdasági növekedésnek lehettünk tanúi. A növekedés dinamikáját jól szemlélteti, hogy a 2019 év végén kiadott Baranya megyei TOP 100-as listába 2,2 milliárd forint nettó árbevétellel lehetett bejutni, ami az előző évhez képest 10,7%-os növekedést jelentett. Ha a most az első 10 helyen szereplő cég adatait nézzük, akkor elmondható, hogy esetükben átlagosan 16%-os árbevétel növekedés mutatható ki. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a TOP 100-as vállalatok között 9. helyezést ért el a régióban a 2018-as árbevétele alapján.

„A LAFARGE pénzügyi eredménye is egyértelműen mutatja a vállalat dinamikus fejlődését: a 2019-es nettó árbevétel 30%-kal nőtt a tavaly előtti eredményhez képest, azaz az alig 10 éves gyár immáron 25 milliárd forintos árbevételt tudott elérni, mindemellett teljes kihasználtsággal üzemelt.” – értékelte az évet Hoffmann Tamás, ügyvezető igazgató.

A cementkiszolgálást nagyban segítette a logisztikai partneri kör bővítése, valamint az országban két helyen – Mosonmagyaróváron és Algyőn – megnyitott új terminálok, ahonnan lehetővé vált az ügyfelek rugalmasabb és hatékonyabb kiszolgálása.

A 2019-es évben számos nagy volumenű építőipari projekthez biztosított a LAFARGE jó minőségű cementet. Ezek közül a teljesség igénye nélkül kiemelhető többek között a Puskás Stadion, a 67-es út, a budapesti Biodóm, a pécsi PVSK Stadion, a Szent Mór Iskolaközpont új óvodája, a kaposvári szennyvízüzem, a Kőrös-híd, valamint a MOL székház építése is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy pénzügyi eredményeink mellett a beruházás-fejlesztés, a munkahelyi balesetvédelem, valamint a társadalmi felelősségvállalás területén is szép eredményeket tudunk felmutatni.” – nyilatkozta Hoffmann Tamás, ügyvezető igazgató.

Az elmúlt év kiemelt eseménye a december folyamán átadott, 2 milliárd forint összértékű, saját forrásból megvalósuló környezetvédelmi beruházás (bypass-technológia bevezetése) volt. A beruházás eredményeként a LAFARGE további 10%-kal tudja csökkenteni a fajlagos CO2 kibocsátását és ez által az ökológiai lábnyomát. Mindez az alternatív tüzelőanyagok nagyobb arányú hasznosításával valósulhat meg.

A munkahelyi balesetvédelem terén a LAFARGE alapvető célkitűzése a Zéró-ambíció, azaz a teljes balesetmentesség elérése. A 2018-as évben indított „Együtt a biztonságért” rendezvénysorozatot folytatva, több programot is szervezett a logisztikai partnerei számára. Az események célja a balesetmegelőzés mind a közutakon, mind a rakodási munkák során. A munkavédelemi oktatásoknak, tematikus tréningeknek, programoknak köszönhetően a LAFARGE-nál mostanra több mint 1400 napja nem történt munkaidő kieséssel járó baleset.

„2020-ban is haladunk tovább a fejlődés útján, sok tervünk van erre az évre.” – folytatta Hoffmann Tamás ügyvezető igazgató. A LAFARGE az idei évben a környezetvédelmi beruházásának következő fázisaként az alternatív tüzelőanyag tároló csarnokot bővíti. A termékportfólió fejlesztése mellett olyan további digitális megoldásokat kíván bevezetni, amelyek egyszerűsítik az ügyfeleik, logisztikai partnereik munkáját ez által is növelve az ügyfél elégedettséget. A helyi egyetemmel szoros együttműködésben támogatja a fiatal generáció szakmai fejlődését, valamint a betonlabor és a 3D nyomtatás terén megkezdett közös munkát tovább folytatja.

„A folyamatosan változó világban egy olyan vállalattá szeretnénk válni, amelyik gyorsan és rugalmasan reagál a felhasználói igényekre, a körülötte zajló építőipari változásokra. Az új technológiák és eljárások bevezetése, a minél nagyobb mértékű alternatív tüzelőanyagok alkalmazása mellett egy felelősségteljesen gondolkodó vállalat szeretnénk lenni, ahol a munkavállalóink szeretnek dolgozni és mindennapi munkájukkal, szaktudásukkal segítenek minket céljaink elérésében.” – zárta gondolatait Hoffmann Tamás.

Forrás: www.lafarge.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2020. február 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2020 Minden jog fenntartva - CeMBeton