hírlevél | 2019. 01. 16.




További növekedés várható

Az építőipar tavalyi eredményeiről, illetve a várható fejlődési lehetőségekről számolt be Varga Mihály Pénzügyminiszter az ÉVOSZ közgyűlésén.


Az építőipar, a 2018-as kiugró teljesítménye után, idén is kétszámjegyű bővülést érhet el Magyarországon – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) évzáró ünnepi közgyűlésén.

A pénzügyminiszter kiemelte: ahhoz, hogy az ágazat továbbra is megőrizze lendületét, változnia kell a vállalati struktúrának, enyhülnie kell a szakemberhiánynak, és jelentős technológiai korszerűsítést is végre kell hajtani. A kormány támogatja a hazai építőipar fenntartható, modern technológián alapuló fejlődését.

Varga Mihály emlékeztetett, hogy 2023. december 31-ig továbbra is a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazható azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek 2018. november 1-jén végleges építési engedéllyel rendelkeztek. Az építőipart támogató további intézkedéseket ismertetve elmondta, hogy 2018-ban a kormány több mint 230 milliárd forintot különített el az otthonteremtés elősegítésére, ami a jövőben tovább emelkedik, valamint bevezette az építőipari támogatási programot, amelyre idén 16 milliárd forint áll rendelkezésre. A hozzávetőleg 10 ezer milliárd forint magánberuházásból mintegy 2000 milliárdra rúgnak a magánlakás- és más lakossági építkezések, és 8000 milliárd forintot jelentenek az olyan nagy beruházások, mint például a BMW-gyár megépítése – idézi a pénzügyminisztert az MTI tudósítása.

Forrás: www.epitesimegoldasok.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. január 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton