hírlevél | 2018. 10. 31.




Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket a Beremendi Cementgyár

Rekordszámú látogató regisztrált előzetesen a Duna-Dráva Cement Kft. Beremendi Cementgyárának nyílt napjára. Szeptember 21-én a gyárba látogató családok és csoportok megismerkedhettek a beremendi cementgyártás folyamatával, a gyár fenntartható környezet kialakítását támogató programjaival és kipróbálhatták környékbeli termelők házi finomságait is.


A nyílt nap során a látogatók először egy interaktív előadás keretében ismerkedhettek meg a Beremendi Gyár mindennapjaival. A gyár- és bányalátogatások során megtekinthették a kitermelés és gyártás folyamatát is, a bányából pedig a környék panorámáját is megcsodálhatták. A gyár területén egy kisvasúttal utazva nyílt lehetőség fáradtság nélkül bejárni a területet.

Az érdeklődők között nagy számmal érkeztek családok és általános- illetve középiskolás csoportok. A DDC a nyílt nap során külön figyelmet fordított az ő szórakoztatásukra, és különféle játékos ismeretterjesztő programokkal, kérdőívvel és egyéb feladatokkal is várták a legfiatalabb gyárlátogatókat.

A fenntartható cementgyártás egyik éllovasaként a DDC külön figyelmet fordított arra is, hogy az előző évekhez képest csökkentse a rendezvény ökológiai lábnyomát is.

A rendezvény népszerűségét az is mutatja, hogy a meghirdetést követő rövid időn belül minden szabad hely elkelt. Akinek idén nem volt alkalma ellátogatni a gyárba, nincs oka elkeseredni, hiszen a cementgyár időről időre megnyitja kapuit a helyi közösségek számára, hogy megmutassa a fenntartható cementgyártás kulisszatitkait.

forrás: https://www.duna-drava.hu/hu/beremendi-cementgyar-nyilt-nap

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2018. október 31.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton